Cum să îngrijeşti corect gazonul în plină vară. Cele trei reguli de aur pentru o grădină superbă

intretinere gazon vara
Foto: DistroHome

Suntem în plină vară iar temperaturile ridicate ne dau deja bătăi de cap. Ce să mai spunem atunci despre plantele pe care le avem în curte sau pe balcon, care acum, din cauza căldurii, au acum nevoie e o atenție mai mare din partea noastră. Însă ceea ce mulți nu știu este faptul că în aceeași categorie de îngrijiri speciale se încadrează și gazonul.

Asta deoarece o grădină frumoasă presupune, pe lângă explozia de culori dată de flori și alte plante decorative, și o iarbă îngrijită correct. Astfel, pentru ca gazonul tău să fie sănătoas și lipsit de buruieni și, în plus, să nu fie afectat de razele extreme de puternice ale soarelui în timpul verii, trebuie să știi că există trei reguli de aur pe care trebuie să le respecți. Odată ce acestea vor fi îndeplinite, putem spune că ai făcut deja primul pas spre o grădină superbă.

Citește și: Cum se dezgheață corect carnea de pui. Greșeala care te poate îmbolnăvi 

Iată cele 3 reguli de aur pentru un gazon frumos și sănătos pe timpul verii:

1. Tăierea, esențială o dată pe săptămână

Cea mai importantă operațiune este tăierea, și nu oricum. Gazonul se tunde o dată pe săptămână ca să se îndesească, dar și ca să nu lase să crească buruienile. Firul ierbii trebuie scurtat la jumătate, până cel mult la doup treimi, primăvara și toaman. Vara este bine ca firul ierbii să fie lăsat puțin mai lung pentru a putea face față secetei.

Citește și: Cum să ai cei mai frumoși tuia de pe strada ta! Care este secretul unei curți ca-n reviste – FOTO 

2. Irigați gazonul de două ori pe zi

Gazonul are nevoie de foarte multă apă, așadar va trebui să-l udați minim o dată pe zi sau chiarde două ori, dimineața și seara târziu, dacă folosiți sistem de irigare automat.

3. Cum se face fertilizarea corectă

Ideal este ca gazonul să fie fertilizat de 3 ori pe an: primăvara, la sfârșitul verii și în perioada de vegetație, toamna. Important este ca fertilizarea să aibă loc doar în sezonul de creștere, din februarie pană în august. Atentie! Dacă sunt fertilizate prea mult, plantele nu se pot pregati pentru perioada lor de odihnă.

Citește și: Cum să scapi rapid și ușor de furnici. 5 trucuri simple care dau rezultate garantat

Citește și: Cum sa ai trandafiri infloriti toata vara în gradina. 5 trucuri pentru flori superbe

Mai mult decât atât, vor deveni sensibile la îngheț. Îngrășământul trebuie aplicat pe iarba tăiată pentru a vă asigura că intră rapid în contact cu solul, explică experții de la gardena.com. După fertilizare, gazonul trebuie udat în așa fel încât îngrășământul să se dizolve și să fie absorbit de pământ pentru un efect deplin.

Dacă știți si voi alte sfaturi pentru a avea un gazon verde și frumos toată vara nu ezitați să ni le scrieți!

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
8 + 18 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.