Începe-ți ziua cu această foarte scurtă rugăciune. O să-ți meargă mai bine toată ziua

Prin aceasta rugaciune, Parintele cere binecuvantarea lui Dumnezeu ca in vremea intregii zile sa lucreze dupa voia Acestuia.

Iată mai jos ce rugaciune trebuie sa spui ca să-ți meargă bine toată ziua:

„Binecuvanteaza, Doamne, ziua aceasta pe care mi-o ai dat pentru cea negraita bunatatea Ta; si ma invredniceste in puterea binecuvantarii Tale, ca toata fapta si cuvantul din ziua ce incep acum sa le savarsesc pentru Tine, spre slava Ta, in frica Ta, dupre voia Ta, in duhul intregii cugetari si al curatiei, al smeritei cugetari, al rabdarii, al dragostei, al blandetii, al pacii, al barbatiei, al intelepciunii, cu rugaciune si in tot ceasul amintindu-mi ca pretutindenea esti”.

Multi simtim nevoia sa-I multumim lui Dumnezeu pentru noua zi pe care o incepem, pe care ne-a daruit-o spre lucrare si agonisire de castig. Cu aceasta rugaciune insa, ne aratam recunostinta si multumirea fata de Dumnezeu pentru noua zi si Il rugam sa ne invredniceasca sa pazim voia Sa cu smerenie, cu intreaga cugetare, rabdare, dragoste, blandete, pace, barbatie, intelepciune, rugaciune si pomenire de prezenta Sa in tot locul.

Cred ca cei ce in fiecare dimineata – si sunt multi oameni care fac aceasta – se roaga folosind cuvintele rugaciunii Parintelui si traiesc tot restul zilei in duhul ei se izbavesc de multime de pacate si se straduiesc sa implineasca in viata lor voia lui Dumnezeu. Totodata, nu cere pur si simplu sfintirea zilei pe care o incepe, ci ca Duhul Sfant sa-l povatuiasca la tot binele. Scrie Parintele Sofronie:

„Asa, Doamne, pentru nemarginita bunatatea Ta, cu duhul Tau cel Sfant ma povatuieste intru tot lucrul si cuvantul cel bun”.

Mai exista in aceasta rugaciune si un alt cuvant, de mare insemnatate:

„Si-mi daruieste fara poticnire sa trec toata calea vietii inaintea fetei Tale, ca nici o faradelege sa mai adaug dreptatii [pre care o ai descoperit noua]”. Mai multe pe acest subiect AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


6 + = 8

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.