Minunea din Aşgabat. Aeroportul care a intrat direct în Cartea Recordurilor – FOTO

Foto: Facebook.com

Minunea din Aşgabat sau aeroportul care a intrat direct în cartea recordurilor Guiness. Este vorba despre o clădire cu totul deosebită ridicată în capitala Turkmenistanului, o ţară din fosta Uniune Sovietică.

Foto: Facebook.com

Ce face deosebită această clădire este forma pe care o are, cea a unui şoim cu aripile larg deschise, pasăre simbol pentru această ţară.

Foto: Facebook.com

A fost deschis pe 17 septembrie 2016. Încă de la început a fost numit Perla Orientului datorită frumuseţii.

Foto: Facebook.com

Complexul aeroportuar se întinde pe 1.200 hectare, incluzând terminalul principal, două căi de rulare, fiecare având 3.800 metri lungime, hangare pentru aeronave, depozite, centre medicale şi educaţionale.

Foto: Facebook.com

Clădirea terminalului principal are forma unui şoim şi cinci etaje. La etajul doi este zona de plecare, iar la trei zona de sosire. Este cea mai mare clădire de pe Glob care are forma unei păsări.

Foto: Facebook.com

Sunt şi multe fântâni la aeroport.

Foto: Facebook.com

Constructia se afla in capitala Ashgabat si a costat 2,3 miliarde de dolari.

Foto: Facebook.com

Prin acest aeroport pot trece 1.600 de pasageri pe ora. De mentionat e, insa, faptul ca aceasta tara izolata a fost vizitata, in 2015, de doar 105.000 de turisti.

Foto: Facebook.com

In Turkmenistan se afla mai multe cladiri cu design deosebit, renumita fiind mai ales editura in forma unei carti deschise.

Foto: Facebook.com

Cifre la superlativ

Noul aeroport, care a fost  deschis în capitala turkmenă Ashgabat va deveni un concurent de temut pentru oricare  altă gară aeriană din lume! Costul aeroportului este  de 2,3 miliarde $ , și aici pot trece chiar și  1600 de pasageri într-o oră.

Din păcate, în anul 2015 în  Turkmenistan au venit doar 105 de mii de turiști, ceea ce înseamnă că aglomerarea aeroporturilor va fi de doar 12  persoane pe oră. Cei care încă nu au fost aici, ar trebui să ajungă în  Ashgabat măcar pentru a vedea clădirea aeroportului, în forma unui vultur uriaș!, notează calatorul.net.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


8 + 1 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.