Fă economie cu ajutorul congelatorului. Trucuri despre mâncare pe care trebuie să le cunoşti

Se poate face economie cu ajutorul congelatorului. Statisticile arată că românii cheltuie în medie aproape jumătate dintre veniturile realizate pentru mâncare. Din păcate, o mare parte dintre alimentele achiziţionate ajung la gunoi.

Se poate evita acest lucru prin câteva trucuri simple. Nu doar legumele şi fructele pot fi păstrate în congelator. Şi alte alimente, multe dintre ele gătite, pot fi îngheţate cu succes. Vor fi la fel de gustoase şi peste o vreme, atunci când veţi decide să le consumaţi.

1.Condimente şi verdeaţă

Verdeaţa ofilită pe care în mod normal o arncaţi se poate „recicla” cu succes. O tocaţi mărunt, o puneţi în forme şi adăugaţi peste ea ulei de măsline. Veţi avea astfel un condiment ideal pentru ciorbe.

2.Legume şi fructe de sezon

Este păcat să aruncaţi legumele şi fructele neconsumate. Le spălaţi bine, tăiaţi din ele părţile degradate, le răzuiţi sau le feliaţi şi le daţi la congelator. Veţi avea astfel fructe şi legume oricând veţi dori.

Citeşte şi: Trucul prin care poţi păstra nucile proaspete mai mult timp. Vei face și tu la fel de acum înainte

3.Clătite cu umplutură

Clătitele cu umplutură se pot congela şi veţi avea astfel un excelent mic dejun. Se pot încălzi în microunde.

4.Ice Coffee

În cazul în care aţi preparat mai multă cafea nu o aruncaţi. O puteţi pune în forme la congelator şi cu ajutorul laptelui veţi avea o delicioasă băutură de sezon.

5.Laptele

Nu aruncaţi laptele rămas. Lăsaţi în sticlă două treimi din conţinut şi puneţi-l la rece. Se poate păstra câteva luni.

6.Suc de fructe

Nici sucul de fructe nu trebuie aruncat. Se lasă în sticlă două treimi din conţinut şi se congelează. La dezgheţare va avea exact acelaşi gust.

Citeşte şi: Nu vă grăbiți să aruncați zațul de cafea! Iată 10 întrebuințări mai puțin știute

7.Piure de cartofi

Piureul de cartofi rămas se porţionează au ajutorul unei linguri de îngheţară şi se pune pe o tavă la congelator. După ce au îngheţat, bilele se pun în pungi. Se poate păstra astfel până la trei luni.

8.Porumb

Unul dintre deliciile verii este porumbul. Este însă un aliment sezonier dar te poţi bucura de el tot anul. Pune la congelator câţiva ştiuleşi cu tot cu pănuşi. Vei avea porumb proaspăt cu un gust excelent de câte ori vei dori

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


4 + 7 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.