Trucul prin care poţi păstra nucile proaspete mai mult timp. Vei face şi tu la fel de acum înainte!

nucile
Foto: Pixabay.com

Nucile sunt cunoscute pentru multiplele lor beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, păstrarea lor în cele mai bune condiţii poate fi o adevărată provocare mai ales dacă achiziţionaţi cantităţi mai mari.

Pentru ca acestea să-şi păstreze integral calităţile nutritive şi gustul inconfundabil este suficient să apelaţi la un truc foarte ieftin şi eficient.

Nucile în coajă, crude şi neprocesate se pun în cutii ermetice şi se îngheaţă în congelator timp de o lună.

În acest fel îşi vor conserva toate calităţile, fără a mai avea gustul amărui şi fără să se deshidrateze aşa cum se întâmplă când sunt păstrate la temperatura camerei.

Citeşte şi: Dulceata de nuci verzi. Cum sa faci cea mai delicioasa dulceata de vara

Citeşte şi: Rețete de pe vremea bunicii. Cornulete cu smantana, un adevărat deliciu, foarte ușor de făcut!

Nucile protejează inima

Introducerea nucilor în dietă este un mare plus pentru sănătate. Nucile conţin Acizi graşi omega 3 care protejează eficient inima şi scad colesterolul. Sunt o excelentă sursă de fibre, care ajută digestia şi previne apariţia Diabetului zaharat de tip 2.

Nucile sunt şi o importantă sursă de arginină, un amino-acid care ajută la îmbunătăţirea flexibilităţii vaselor de sânge dar şi un adevărat depozit de vitamine şi minerale.

Cele mai recente studii arată beneficiile nucilor asupra inimii şi a sistemului cardiovascular. Datorită conţinutului de grăsimi nesaturate, în proporţie de aproximativ 60%, precum şi a potasiului şi magneziului, nucile sunt recomandate persoanelor care suferă de diverse boli de inimă sau de hipertensiune arterială.

Studiile au arătat că acestea reduc nivelul colesterolului „rău”, LDL, din sânge şi întăresc pereţii vaselor de sânge. Astfel, persoanele care consumă aproximativ 30 de grame de nuci de două sau de trei ori pe săptămână au un risc mult mai mic de apariţie a bolilor cardiovasculare. Aşadar, nucile îţi tin arterele flexibile, inima sănătoasă şi previn apariţia atacului cerebral.

Citește și: Dr OZ recomandă: Care sunt cele 4 alimente care nu trebuie să lipsească din frigiderul tău

Nucile reduc riscul de cancer de prostată

Studii recente au aratat ca au proprietatea de a reduce riscul de cancer de prostata si de sani. Grasimile pe care le contin nucile sunt mult mai bune pentru organism, decat ecle de origine animala. Potrivit unui studiu recent, consumul de nuci in fiecare zi, a redus cu 50% riscul de cancer de san si a ajutat la reducerea tumorii pacientelor care au participat la acest studiu.

Nucile luptă împotriva diabetului

Pentru diabetici, reprezintă un aliment preţios, deoarece au un procent mic de glucide.

Ele pot fi consumate de persoanele cu diabet, deoarece acestora nu le este recomandat consumul de carne, nucile fiind un înlocuitor perfect al acesteia. În plus, nucile au şi un efect de scădere a glicemiei.

Citește și: Cum scapi de herpes peste noapte? Medicamentul se află chiar la tine în bucătărie 

Nucile îmbunătăţesc memoria

Cercetările arată că substanţele active din conţinutul nucilor au un efect benefic asupra vaselor de sânge care irigă creierul. Astfel, ele ajută la îmbunătăţirea memoriei şi a capacităţii de concentrare.

Pentru mărirea capacităţii de concentrare se recomandă consumul zilnic a opt sau zece nuci amestecate cu patru lingurie de miere polifloră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


1 + 4 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.