Adevărul despre pepenele cu miez galben. Ce este, de fapt

pepene rosu cu miez galben
Sursa foto: agrointel.ro.

Pepenele cu miez galben s-a dovedit o investiție profitabilă pentru un fermier din Ialomița. Nicolae Paraschiv (50 de ani), din localitatea Slobozia, cultivă pepeni de vreo 20 de ani, iar de curând a decis să investească și în harbuzul cu miez galben, cultură care nu l-a dezamăgit. Pe lângă cererea în continuă creștere, fermierul a descoperit că hibridul cultivat de el este foarte bun și pentru diabetici, scrie revista AgroInteligența. 

Sursa foto: gradinahobby.blogspot.ro

Totul a început în urmă cu aproximativ 20 de ani, atunci când Nicolae Paraschiv a cultivat primele plante de pepene ca un hobby. În scurt timp însă, acest pasiunea s-a transformat într-o afacere profitabilă.

Sursa foto: gradinahobby.blogspot.ro

Mă ocup de pepeni de vreo 20 de ani. După Revoluție, la vreo 6-7 ani am început să pun lubeniță. Inițial a fost un hobby până când a devenit afacere. Ne-am chinuit, am cumpărat tot mai mult pământ și altceva ce să pui, dacă nu pepeni? Eu nu m-am gândit să cultiv pepene cu miez galben, în schimb piața „s-a gândit”. Ei au vrut să vină și cu altceva pe piață”, a spus ialomițeanul, potrivit sursei citate.

Sursa foto: gradinahobby.blogspot.ro

Un lucru la care fermierul din Slobozia nu se aștepta a fost ca hibridul ales de el pentru cultura de pepene galben – hibridul Janosek, dă rezulte foarte bune chiar și pentru diabetici, Janosek având un conținut scăzut de zaharoză.

Citește și: Cum să creşti un avocado dintr-un sâmbure. Secretul care îţi garantează succesul – VIDEO 

Pepenele cu miez galben pe care îl pun eu nu prea e dulce. Unii spun că e bun și pentru cei care au diabet, pentru că nu are foarte multă zaharoză în el și este foarte bun. Am prieteni care aveau rude cu diabet și mi-au zis să le dau și lor, pentru că au auzit că este foarte bun. Au mâncat și nu au avut nicio problemă. M-am mirat și eu. Pui un produs și te trezești că îl pot mânca și alții care nu aveau voie să mănânce. Chiar a fost o surpriză și pentru mine când am auzit”, a declarat încă uimit ialomițeanul. Citește mai multe pe acest subiect pe agrointel.ro.

pepene rosu cu miez galben
Sursa foto: agrointel.ro.

Pepene verde cu miez galben Janosek

Pepene verde cu miez galben Janosek este un hybrid timpuriu rezistent la condiţii adverse de mediu şi la bolile specifice, viguros si productiv. Pepene verde cu miez galben Janosek are fructul de formă rotundă,culoare coajă,verde închis spre negru cu dungi foarte fine,cu pulpă de culoare galbena, zemoasa si dulce, cu seminte putine si mici.

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


8 + = 14

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.