Cea mai periculoasă insulă din lume. Are plaje neatinse, junglă virgină şi ape limpezi, dar te poate ucide în 5 minute

insula cu serpi
Sursa foto: realitatea.net

Ilha da Queimada Grande este o superbă insulă tropicală cu plaje neatinse, junglă virgină şi ape limpezi. Însă toţi oamenii se feresc de ea cu orice preţ. Care este moticul și ce are acest loc atât de deosebit aflați în articolul de mai jos. 

La prima vedere, frumoasa insulă Ilha da Queimada Grande situată în Atlantic la circa 144 kilometri de zona costieră a oraşului Sao Paulo din Brazilia, pare încă un colţ paradisiac. O superbă insulă tropicală cu plaje neatinse, junglă virgină şi ape limpezi. Însă toţi brazilienii se feresc de ea cu orice preţ.

De ce se feresc oamenii de acest loc

Care este motivul pentru care oamenii evită cu orice preț acest loc? Insula este literlamente ticsită cu şerpi veninoşi deosebit de periculoşi. Cercetătorii şi autorităţile estimează că pe insulă trăiesc între 2.000-4000 exemplare de vipere vârf de lance aurii, specie extrem de mortală. Mai exact, aici este o concentrare atât de mare de şerpi, încât pe fiecare emtru pătrat de teren foşgăie cam 4-5 vipere. Motiv suficient ca acest colţ de paradis tropical să deţină titul de cea mai periculoasă insulă din lume.

Sursa foto: descopera.ro

Realitatea “veninoasă” vs. legendele cu pirați

Mulţi oameni, majoritatea ajunşi aici să culeagă banane sau să exploreze insula au murit în adevărate bălţi de sânge, cu trupul presărat de muşcături. Între anii 1909-1920, câţiva oameni au muncit şi locuit aici, cu scopul de a lucra la farul de pe insulă. Însă conform datelor, ultimul lucrător a murit alături de toţi membrii familiei sale, după ce mai multe vipere alungate de o furtună s-au adăpostit în casa omului, după ce în prealabil au intrat pe geamul lăsat deschis.

Cu toate că mulţi localnici care vor să-i impresioneze pe turişti, afirmă că şerpii respectivi au fost aduşi intenţionat pe insulă de către piraţii care şi-au îngropat comorile şi au vrut astfel să ţină oamenii departe de ele, adevărul este cu totul altul.

Cum au intervenit autoritatile din Brazilia

Cele 2.000-4.000 de vipere vârf de lance aurii care trăiesc în prezent pe suprafaţa de doar 43 de hectare a insulei au evoluat aici timp de mii de ani fără nicio intervenţie omenească.

insula cu serpi
Sursa foto: realitatea.net

Din cauza acestui pericol iminent, autorităţile braziliene controlează strict vizitele făcute pe Ilha da Queimada Grande. Şi chiar fără interdicţile guvernamentale, insula nu va deveni prea curând o destinaţie turistică de top în pofida cadrului său natural intact, mai precizează sursa citată.

O singură muşcătură poate ucide orice om, şi chiar dacă victimele sunt tratate în timp util, există cam 3-5% „şanse” ca acestea să moară. În rest, muşcătura viperelor aurii de aici provoacă insuficenţa renală, necrozarea ţesutului muscular, hermoragie cerebrală şi hemoragie intestinală.

Conform legislaţiei braziliene, orice echipă de oameni care ajunge aici, trebuie neapărat să fie însoţită de cadre medicale şi medicamente antivenin. Marina militară braziliană poposeşte aici anual pentru verificarea instalaţiei electrice a farului, care din anul 1920 funcţionează automat tocmai pentru a se împiedica şi alte victime umane.
Citește mai multe pe acest subiect aici

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
29 + 6 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.