Poţi scăpa de şoareci foarte uşor prin metode simple şi ieftine. Aceste rozătoare, deşi drăguţe la prima vedere pot da adevărate bătăi de cap într-o gospodărie. Pe lângă faptul că pot provoca distrugeri însemnate, şoarecii pot transmite şi boli grave pentru oameni.
Pentru că se înmulţesc rapid, şoarecii pot deveni în scurt timp o adevărată problemă, astfel că trebuie să acţionaţi rapid atunci când observaţi un animal în casă.
Vă prezentăm câteva metode prin care puteţi să ţineţi rozătoarele la distanţă în cazul în care v-au apărut în gospodărie. Este însă esenţial să apelaţi şi la un specialist ca să scăpaţi de şoarecii din locuinţă.
Ulei esenţial de mentă sau cuişoare
Spre deosebire de oameni, şoarecii nu tolerează mirosul pătrunzător de mentă sau de cuişoare. Alături de implementarea unui program eficient de eliminare, uleiul esenţial de mentă sau cel de cuişoare vă pot fi un aliaţi de nădejde. Aveţi nevoie de câteva picături de ulei esenţia de mentă sau cuişoare şi câteva discuri de bumbac folosite la cosmetică. Aplicaţi din belşug ulei pe discurile pe care le amplasaţi în locuinţă, în locurile unde aţi văzut şoarecii. Înlocuiţi săptmânal discurile cu altele proaspete. Veţi avea o casă parfumată şi veţi ţine la distanţă dăunătorii.
Citeşte şi: Apa Oxigenată și ceea ce nu știai încă despre ea. 24 de motive pentru care trebuie să o ai în casă
Spray împotriva şoarecilor
Iata un amestec ce nu contine substante chimice sau toxine, dar care este deosebit de puternic. De aceea, se recomanda sa porti ochelari si manusi de protectie la prepararea si folosirea sa.
Este vorba despre un spray repelent pentru soareci obtinut din ardei iute. Stii bine reactia neplacuta pe care o avem cu totii la consumul de alimente prea iuti: usturime, arsura, lacrimi si transpiratii reci. Ei bine, acest cocteil concentrat este absolut terifiant pentru soareci.
Citeşte şi: Secretul unei bucătării imaculate. Cum scapi de gândaci fără soluții toxice
Spray-ul foloseste ardei iuti, care au un rating de 100.000 – 350.000 de unitati, si piper care are si el ratinguri cuprinse intre 30.000 si 50.000 de unitati, notează secretele.com.
Ai nevoie de o cana de ardei iuti tocati marunt, 100 de grame de piper macinat, 2 linguri de boia de ardei iute, 4 litri de apa, o sticla cu pulverizator, tifon pentru strecurat branza, manusi/ ochelari de protectie şi o oala mare.
Cum se prepară sprayul împotriva şoarecilor
La prepararea si folosirea acestui amestec se recomanda sa folosesti manusi si ochelari de protectie. Pentru prevenirea iritatiilor respiratorii, este indicat sa folosesti chiar o masca chirurgicala.
• Umple o oala mare cu apa si pune-o la fiert.
• Adauga ardeiul tocat marunt, piperul si boiaua intr-o galeata si toarna apa fiarta peste el.
• Acopera galeata si las-o acoperita peste noapte.
• Strecoara bucatelele de ardei folosind un tifon si toarna amestecul intr-o alta galeata.
• Toarna amestecul intr-o sticla cu pulverizator si pulverizeaza solutia peste toate caile de acces si zonele de infestatie. Se recomanda sa testezi reactia suprafetelor la substanta inainte de folosire, intrucat aceasta poate decolora unele materiale. Nu o folosi niciodata pe covoare sau pe alte suprafete textile.
• Timpul de pastrare al solutiei este de mai multe luni, chiar si atunci cand este depozitata la soare. Umple sticla cu pulverizator ori de cat ori e nevoie, mai notează sursa citată.
Folia de aluminiu
Nelipsită din orice gospodărie, folia de aluminiu poate să fie unaliat de nădejde în lupta împotriva rozătoarelor. Sigilaţi căile de acces ale şoarecilor cu gemotoace de folie. pentru că detestă gustul de aluminiu, animalele nu vor fi tentate să roadă obstacolul pentr4u a păstrunde în casă.