Secretul unei bucătării imaculate. Cum scapi de gândaci fără soluții toxice

Foto: Facebook.com

Gândacii de bucătărie sunt un adevărat blestem pentru gospodine. Pentru a scăpa de ei nu trebuie neapărat să apelați la o frimă specializată. Aceștia vor folosi soluții toxice care vor rămâne mult timp în casă. Puteți să eliminați nedoritele insecte și cu ajutorul unor soluții naturale, ieftine și non-toxice.

Păstraţi curăţenia ca să nu aveţi gândaci

Se spune că prevenţia este cel mai bun tratament. Pentru ca gândacii să nu găsească în bucătăria dumneavoastră un mediu propice, păstraţi curăţenia. Nu lăsaţi vasele să se adune în chiuvetă şi nici gunoiul. Acesta ar trebui dus afară la maximum 48 de ore.

Pentru curăţenie folosiţi un aspirator cu sac de unică folosinţă pe care trebuie să-l duceţi afară imediat ce aţi terminat de aspirat. Măturile nu vor face altceva decât să împrăştie ouăle gândacilor şi ale păianjenilor, în cazul în care vă confruntaţi şi cu aceştia.

Citeşte şi: Case din containere maritime la cheie la numai 11.900 de euro. Avantaje și dezavantaje

Gândacii de bucătărie sunt mari iubitori de umiditate şi se dezvoltă foarte rapid. O singură insectă este suficientă pentru a „compromite” o întreagă casă. Trăiesc aproximativ 6 luni şi se hrănesc cu resturile menajere.

Mediul propice unde se ascund sunt crăpăturile din ziduri, în spatele mobilierului, al frigiderului sau în jurul ţevăriei. Verificaţi orice sursă de umiditate din bucătărie pentru că acolo veţi găsi cei mai mulţi gândaci.

Metode naturale pentru a scăpa de gândaci

Puteţi să scăpaţi de gândaci cu ajutorul uleiurilor esenţiale. Picuraţi câteva picături de ulei de lavandă pe bucăţi de vată pe care apoi le plasaţi peste tot prin casă. Plasţti-le peste tot, mai ales în dulapuri, şi reînnoiţi-le zilnic.

La fel de eficient în lupta cu insectele nedorite din casă este şi uleiul de eucalipt. Puneţi câteva picături pe un ziar pa care apoi îl plasaţi sub mobilă, chiuvetă sau frigider. Este însă o soluţie eficientă doar dacă infestarea este în fază incipientă.

Citeşte şi: Cum poți să scapi ușor de țânțari și muște. Cel mai mare coșmar al…

„Stropiti cu otet alb pe ziduri, sub mobilier si peste tot unde se pot instala gandacii. Otetul alb nu-i omoara, dar ii alunga”, notează sanatate.bzi.ro.

Un aliat puternic în lupta cu gândacii este şi bicarbonatul de sodiu. Se amestecă în părţi egale zahăr şi bicarbonat de sodiu şi presăraţi în toate locurile infestate cu insecte. Atraşi de zahăr, gândacii se vor grăbi să consume amestecul dar vor muri rapid. În amestec cu acidul din stomacul lor, bicarbonatul îi va ucide.

Frunzele de dafin sunt un remediu ieftin şi uşor pentru a scăpa permanent de gândaci.
„Frunze de dafin sunt frunze parfumate care au o aroma iute, dar placuta. Puteti imprastia pulbere din frunze de dafin in apropierea cuibului si in alte zone in care apar gandacii si mirosul ii va face sa se mute din casa dvs. Veti scapa de ei fara sa fie nevoie sa-i omorati”, mai scrie sursa citată.

La fel de eficienţi în a-i opri pe gândaci sunt şi castraveţii. Plasaţi felii de castravete în imediata apropiere a locurilor infestate şi veţi opri definitiv gândacii. Aceştia nu suportă mirosul degajat de aceste legume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


6 + = 10

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.