Cum scoţi petele de pe prosoapele de bucătărie cu ajutorul cuptorului cu microunde. Vor fi ca noi!

cum-sa-spalați-prosoapele-de-bucatarie
Foto: Teo Trandafir

Să scoţi petele de pe prosoapele de bucătărie poate să fie de multe ori o adevărată provocare. Indiferent de grija pe care o ai atunci când le foloseşti, acestea se pot păta cu mâncare, iar acest gen de pete sunt aproape imposibil de scos.

În ciuda faptului că pe piaţă există detergenţi care promit să facă adevărate minuni, nu tot timpul rezultatele sunt cele preconizate. Ar mai fi varianta bunicilor care fierbeau prosoapele, numai că multe dintre gospodine exclud şi această variantă pentru că este mult prea laborioasă. În plus, necesită şi mult timp.

Vă prezentăm în rândurile care urmează o variantă mult mai ieftină de curăţare a cârpelor de bucătărie. Nu aveţi nevoie decât de banalul cuptor cu microunde pe care îl are în bucătărie oricine.

Articolul continuă după recomandări

Citește și: Cum să speli prosoapele ca să fie mereu moi şi parfumate. Secretul gospodinei perfecte

Citește și: Renunță la detergenții toxici din comerț! Iată cum prepari detergent de casă natural. E simplu, economic şi sănătos

Cum scoţi petele de pe prosoapele de bucătărie

Nu veţi mai fi nevoit să cheltuiţi periodic sume consistente pentru a achiziţiona prosoape noi. Aveţi nevoie doar de un vas cu apă caldă, un săpun de rufe din comerţ şi o pungă de plastic.

Prosoapele cu pete persistente se pun la înmuiat în apă caldă. Le lăsaţi câteva minute în apa caldă şi apoi le scoateţi, le stoarceţi bine şi le săpuniţi din belşug.

Le puneţi apoi în punga de plastic fără a o închide însă. Puneţi punga în cuptorul cu mircounde şi setaţi la o temperatură medie pentru un minut şi jumătate.

Citeşte şi: Nu mai arunca apa în care ai fiert orezul! Iată câteva moduri ingenioase în care o poți folosi

În final, scoateţi prosoapele cu ajutorul unui cleşte pentru că sunt fierbinţi şi le clătiţi cu apă caldă. Veţi rămâne surprinse de rezultatele obţinute cu un efort minim.

Vă invităm să ne spuneți dacă ați încercat acest truc sau cum procedați în cazul prosoapelor de bucătărie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 7 = 11

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.