Cum să faci o salată de vinete pufoasă și delicioasă! Gustul perfect stă într-un truc extrem de simplu

Salata de vinete este unul dintre cele mai delicioase preparate ale verii. Consumate cu pâine și cu roșii, sunt un adevărat deliciu culinar extrem de gustos! Însă pentru a obţine o salată de vinete care să îți aducă toate laudele familiei și prietenilor care vin la voi în vizită trebuie să știi că data viitoare când vei găti acest preparat trebuie să ții cont de un sfat extrem de prețios!

Cum sa obții un gust mai bun

Pentru a avea un gust mai bun, cel mai bine este ca vinetele să fie coapte pe un grătar, dar este ok să fie coapre și direct, pe flacăra aragazului.

Vinetele sunt coapte atunci când încep să se cojească şi se înmoaie ca şi când ar fi dezumflate. Le putem apăsa uşor cu degetul pentru a verifica.

Apoi puneţi vinetele într-o pungă cu închidere ermetică și închideţi bine punga. Lăsaţi condensul să acţioneze asupra lor. După 5-10 minute, poți scoate vinetele din pungă. Coaja se va curăţa acum mult mai repede.

Ouă de casă în maioneză 

În plus, pentru maioneză ar fi bine să utilizați ouă de casă! Va oferi salatei de vinete o culoare care vă va fura privirile!

Un ingredient secret

După ce ati amestecat maioneza cu vinetele tocate, pe lîngă sare, adăugați puțin câte puțin, ca să nu se taie, și un ingredient care îi va da o aromă deosebită: zeamă de lâmâie. Ceapa tocată extrem de vin se adaugă abia la sfârșit, și dacă este cauzl, după gust, se mai poate adăuga sare.

Salata de vinete se poate servi cu roșii (este combinația pe care românii o preferă cel mai des) sau cu salata de ardei copti.

Dacă știți și dumneavoastră alte secrete din bucătărie le care vreți să le împărtășiți și cu alte doamne de pe Facebook nu ezitați să le scrieți la comentarii. Vă dorim poftă bună și spor la gătit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 4 = 9

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.