Cum înmulțești și cum îngrijești copacul banilor, ca să aibă o coroană frumoasă

Crassula-ovata
Foto: Pinterest

Cunoscută sub numele de ”Copacul Banilor” sau ”Arborele de Jad”, Crassula ovata este o planta frumoasă folosită adesea în tehnica Feng Shui. Este asociată cu belșugul, bogăția și norocul.

Crassula Ovata face parte din categoria planteor suculente. Pentru a se dezvolta corespunzător, Crassula are nevoie de foarte multă lumină. Așadar, se recomandă să așezi planta într-o încăpere foarte bine aerisită unde lumina pătrunde constant.

În perioada rece, în special iarna, plantei îi place să fie așezată cât mai aproape de geam.

Ai grijă însă în anotimpul cald, atunci când sorele este foarte puternic, deoarece Crassulei nu-i place să stea prea mult timp în bătaia directă a soarelui. Ea va trebui mutată treptat la lumină puternică.

Citește și: Copacul banilor. Arborele care atrage bogăția și norocul în casa ta. Cum trebuie să procedezi

În soare direct, Crassula își înroșeste extremitatea frunzei. Lumina îi influențează dezvoltarea și înflorirea. Florile apar sunt sub forma unor mici stele, de culoare alb-roziu, sunt grupate în inflorescente la extremitățile tulpinilor. Înflorește primăvara și toamna târziu.

Pentru a crește frumos, Copacul banilor are nevoie de o temperatură constantă pe tot parcursul anului, temperatura ideală fiind între 22 și 26° Celsius.

Crassula-ovata - Copacul banilor

Citește și: Dacă ai această plantă în casă, ar trebui să scapi rapid de ea

Cum se tunde copacul banilor

Crassula se udă rar, cu puțină apă, iar între două udări pământul trebuie să se usuce complet. În sezonul cald îi ajunge o udare pe săptămână, iar în sezonul rece o udare la 3 săptămâni, în funcție de temperatura din jurul ei.

Cert este că nu îi place umezeala. În cazul umidității excesive apar pete și putregai pe frunze și tulpini.

După ce crește, Crassula are nevoie de transplantare într-un ghiveci mai mărișor, pentru a se putea dezvolta corespunzător.

Se recomandă să o tundeți primăvara, pentru a se îndesa și pentru a stimula îngroșarea tulpinilor.

Ea se tunde și se îngrijește urmând arta bonsailor.

copacul banilor

Cum se înmulțește Copacul banilor

Copacul banilor este foarte ușor de înmulțit. Astfel, se înmulțește prin butași de frunze sau ramuri, în orice anotimp, mai puțin iarna.

După ce ați colectat butașul, acesta trebuie lăsat să se usuce pe locul tăieturii timp de 2-3 zile, după care se plantează în pământ amestecat cu nisip, umezit puțin.

Trebuie să vă asigurați că pământul are un drenaj foarte bun, pământ special pentru plantele suculente pe care îl puteți cumpăra din magazine.

Citește și: 6 plante de interior care îți creează microclimatul perfect acasă sau la birou

Copacul banului

Ce să faci ca să ai noroc și să atragi bani

Cum te poate ajuta Copacul banilor să tragi bani? Cu siguranță că nu cresc bani pe el!

Frunzele cărnoase ale Arborelui de Jad conțin uleiuri eterice care stimulează activitatea bună a creierului și mărește capacitatea fizică a persoanei care o îngrijește.

În tehnica Feng Shui, se recomandă ca, înainte de a sădi planta, să pui în ghiveci 6 monede și să te gândești la o persoană de succes, sănătoasă și bogată.

Atunci când uzi arborele de jad, trebuie să-ți amintește-ți de această imagine, cât mai clar, pentru că acest exercițiu îți va aduce succesul.

Dacă ai deja această plantă în casă, dar nu ai urmat procedeul, poți să pui acum o monedă în ghiveciul acesteia și să te gândești la succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


2 + 4 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.