Cojile de cartofi conțin proprietăți esențiale pentru refacerea firelor podoabei capilare, spun numeroși experți din străinătate.
Cel mai la îndemână leac este folosirea apei în care fierbi cartofii pentru îngrijirea și tratarea părului, scrie teotrandafir.com.
Cum procedezi
Ai nevoie de cojile de la șase cartofi. Pune cojile într-un vas mare și adaugă două pahare cu apă. Lasă apa la fiert până dă în clocot, iar apoi așteaptă să se răcească puțin.
Spală-ți părul cu apa de la cartofi fără să mai folosești alte produse de îngrijire specifice. E bine să masezi părul în timp ce îl uzi cu apa în care ai fiert cartofii.
Se pare că acest tratament va face ca firele de păr să fie mai rezistente, iar mătreața va deveni istorie.
De asemenea, se recomandă folosirea apei în care ai fiert cojile de la cartofi pentru tratarea cojițelor care apar mai ales în lateralele capului, mai notează teotrandafir.com.
Este unul din cele mai la îndemână remedii naturiste pentru tratarea podoabei capilare.
Pe lângă faptul că stimulează creșterea părului, acest tratament îi oferă densitate și strălucire.
Citește și:Ce să faci ca să nu-ți mai speli părul atât de des? Care sunt cele mai eficiente soluții
Beneficiile apei de la cartofi
ucul de cartofi folosit ca tratament pentru păr este o modalitate excelentă de a oferi podoabei capilare nutrienți esențiali precum vitaminele A, B și C.
Un deficit al acestora poate duce la slăbirea firului de păr, la uscarea și la căderea sa.
Acest suc conține minerale importante cum ar fi calciu, magneziu, zinc și fier, toate acestea jucând un rol important în sănătatea și rezistența părului.
Consumul regulat și moderat al acestei legume reprezintă doar una dintre modalitățile prin care poți profita de beneficiile sale, dar aplicarea sa direct pe păr este cea mai bună opțiune pentru a combate problemele părului, notează Dozadesănătate.ro.