Acum este măturătoare în Italia, dar e incredibil ce făcea în România! Povestea impresionantă a unei femei de 55 de ani

romanca cu doua facultati maturatoare in italia 1

Cazul unei românce care își clădise o carieră în România și a ajuns măturătoare în Italia, a atras atenția presei. Cotidianul “Il Cittadino” din Lodi scrie despre Augustina Stanciu, o româncă de 55 de ani, care a fost nevoită să plece din ţară pentru a se putea întreţine.

Potrivit jurnaliștilor italieni, Augustina era profesoară în țară, a absolvit două facultăți în România – agricultură şi educaţie tehnologică – și o începuse pe a treia – geografie – când a decis să își înceapă o nouă viață.

Acum, locuiește în Lodi și muncește din greu, dar nu îi este rușine de ceea ce face.

Augustina face zilnic o muncă creată parcă pentru bărbați. A abandonat fusta și tocurile în favoarea blugilor și a vestei portocalii.

Citește și: Case din containere maritime la cheie la numai 11.900 de euro. Avantaje și dezavantaje

“Am început să lucrez în 2006 pentru cooperativa La Luna din Montanaso. Eram singura femeie şi cooperativa a trebuit să ceară permisiunea de la Astem pentru a mă angaja. Acum mai e încă o colegă.

Trec cu furgoneta dimineaţa, golesc coşurile, schimb sacii şi strâng mizeria de pe stradă. Nu las niciodată nimic în urmă. Toamna sunt frunzele.

Le mătur, le pun grămadă şi la strâng. Este obositor să mături, dar când am terminat, văd strada foarte curată şi mă simt satisfăcută.

Ar fi păcat să las acolo toată acea mizerie, inclusiv excrementele câinilor. Şi eu îmi duc căţeluşul la plimbare, însă ştiind ce înseamnă să cureţi, nu las urme ale trecerii sale pe trotuar. Strâng, bag în punguţă şi duc acasă” a povestit Augustina pentru Il Cittadino, preluat de Business Magazin.

Citește și: Ultima primăvară pe Ada Kaleh. Cum arăta Atlantida României scufundată în Dunăre – FOTO & VIDEO

Citește și: Românul din Londra care s-a bătut cu teroriștii: ”Sunt doar un simplu om, nu sunt un erou”

Românca afirmă munca îi oferă satisfacții și câștigă între 850 şi 900 de euro pe lună.

“Îmi oferă satisfacţie – spune ea – şi chiar dacă sunt singura femeie, colegii mei se poartă bine cu mine. Câştig între 850 şi 900 de euro pe lună şi sunt reprezentat sindical de întreprindere pentru organizaţia USB Federazione din Lodi.

Băieţii de la Astem care mătură străzile câştigă cu circa 300 de euro în plus”, povestește românca.

Ziua ei începe la 4.30 atunci când se trezește ca să poată ieși din casă la ora 5.00. La ora 6.00 își începe deja munca pe care o desfșoară până la miezul zilei.

Citește și: Mii de turiști vin în fiecare an în acest loc unic din lume aflat în România

Augustina le-a spus jurbaliștilor italieni că în România a predat la școala generală și la liceu, iar după ce a murit soțul său a decis să meargă în Italia pentru ca fiica sa să-și poată continua studiile.

„Am găsit un loc de muncă onest care îmi permite să-mi ajut fiica. Ea are 32 de ani, două fetiţe, o licenţă în ştiinţe politice şi acum studiază dreptul.

Am făcut sacrificii în viaţă, dar nu mă plâng. E frumos să fii femeie. Îmi place să fiu mamă şi cred că este important să cauţi să fii un exemplu pentru toţi. Dacă îţi faci munca bine te apreciază pentru ceea ce eşti”, A SPUS Augustina citată de Business Magazine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


4 + 3 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.