Care este cel mai frumos loc din România? Completează lista cu destinația ta preferată!

ce mai frumos loc din romania

Ne-am întrebat care este cel mai frumos loc din România, și, trebuie să recunoaștem, răspunsul este destul de greu de dat. Pentru că țara noastră are peisaje absolut fantastice, noi am ales cîteva zone în care, pe lângă atmosfera feerică creată de mediul înconjurător, locuitorii sunt extrem de ospitalieri, mereu cu zâmbetul pe buze! Completează lista de mai jos cu destinația ta preferată! Hai să atărăm lumii întregi cât de frumoasă este țara noastră! 

Citește și: Este cea mai frumoasă cascadă din lume și se află în România! Tu ai fost aici?

1. Maramureș – plai cu flori

Când spui Maramureș spui peisaje încântătoare, localnici primitori – oameni absolut deosebiți-, porți tradiționale, biserici de lemn, meșteșuguri populare. Un loc în care timpul parcă s-a oprit în loc, care ține cu dinții să păstreze nealterate frumoasele tradiți populare românești.

maramures
Sursa foto: pixabay.com

Dacă ajungi aici nu rata o excursie cu Mocănița pe Valea Vaserului, vizitează Cimitirul Vesel, Mănăstirea Bârsana, dar nu uita nici de Memorialul Durerii.

Citește și: 12 locuri minunate de pe pământ care vor dispărea mai repede decât se credea 

2. Transilvania, tărâm de poveste

Transilvania este o destinație turistică de excepție, extrem de apreciată atât de români cât și de străinii care ne vizitează. Însă este atât de frumoasă și are atât de multe locații fascinante, încât nu îți vor ajunge doar câteva zile pentru a vizita fiecare colțișor al acestui tărâm de poveste.

castelul corvinilor hunedoara
Sursa foto: pixabay.com

Pentru că atunci când spui Transilvania nu ai cum să uiți de Castelul Corvinilor, Cetatea Alba Carolina din Alba, Castelul Bran, satul Viscri, Salina Turda, Cetatea Sarmisegetusa Regia din Munţii Orăştiei, Grădina botanică Jibou sau la frumosul Castel Karolyi din Carei. De asemenea, dacă tot ai ajuns aici nu rata un popas în orașul Sibiu, Transalpina sau Sighișoara.

Sursa foto: pixabay.com

Citește și: Mii de turiști vin în fiecare an în acest loc unic din lume aflat în România

3. Bucovina, un loc mai aproape de divinitate

Când spui Bucovina spui inevitabil hrană pentru suflet. O destinație cu peisaje care îți taie respirația, dar care, prin bisericile și mănăstirile sale îţi încarcă bateriile, îți aduce mai mult liniște în gânduri şi te apropie de divinitate.

bucovina
Sursa foto: pixabay.com

Iar dacă spui Bucovina trebuie să spui neapărat Mănăstirea Putna, Mănăstirea Bogdana, Suceviţa sau Dragomirna. Aici ai la tot pasul minunății create din artă tradițională, dar și peisaje încântătoare.

bucovina
Sursa foto: pixabay.com / danfador

4. Delta Dunării – tărâmul dintre ape

Delta Dunării este unul dintre puținele locuri în care exploatarea turistică nu a distrus farmecul salbatic si natural al zonei. Când spui Delta Dunării spui pește, așa că nu este de mirare că cei care au fost aici cel puțin o dată spun că nu trebuie ratata cel puțin o sesiune de pescuit în acest tărâm magic!

Sursa foto: pixabay.com

România se poate lăuda și cu alte destinații spectaculoase. Te invităm să completezi lista cu destinațiile pe care le consideri fabuloase și care merită vizitate.

Aşteptăm comentarii cu propunerile voastre pentru obiectivele turistice din România care merită trecute în lista noastră…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 5 = 12

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.