Cu acest truc simplu, aragazul va fi ca nou! Ai nevoie doar de un singur produs

solutii de curatat aragazul
Sursa foto: A1.ro

Aragazul este coșmarul oricărei gospodine care petrece mult timp în bucătărie și își surprinde familia cu tot felul de bunătăți.

Aragazul este locul în care se adună foarte multe bacterii, deoarece grăsimea scursă, umiditatea și resturile de mâncare sunt condiții ideale pentru dezvoltarea germenilor și a bacteriilor.

Ochiurile de aragaz par a fi cele mai sensibile la mursărire încât, de multe ori, nu reușim să le curățăm suficient nici cu cele mai scumpe soluții chimice din comerț.

Există o metodă foarte simplă care nu doar că ne scutește de efortul fizic, dar cu rezultate mult mai bune, în comparație cu prafurile sus amintite. Cele care nu au încercat încă acest procedeu ar trebui să nu mai stea pe gânduri, scrie Suntgospodină.ro.

Articolul continuă după recomandări

Citește și: Cum să cureți ușor geamul de la cuptor. Faci cuptorul lună și bec cu aceste ingrediente BIO pe care le ai acasă

Citește și: Cum cureţi cuptorul cu microunde în 5 minute. Bonus: toată casa va mirosi plăcut – VIDEO

Citeşte şi: Cum se curăță rapid și simplu tigăile arse. Un truc util pentru toate gospodinele

Puneți fiecare ochi de aragaz într-o pungă vidată, de tip ziploc, în care ați presărat puțin praf de amoniac si apă caldă. Lăsați să acționeze peste noapte. După doar 24 de ore, fără niciun efort, capacele de aragaz sunt curate-lună.

Atenție, trebuie sa te asiguri inainte ca bucataria să fie bine ventilată pentru că mirosul de amoniac este periculos si poate provoca ameteli si senzatii de lesin.

La fel puteți face și cu grătarul aragazului, în cazul în care găsiți o pungă suficient de mare, care poate fi închisă ermetic.

Încă un truc, la fel de simplu vă și lustruiește ochiurile de aragaz, la fel, fără ca voi să depuneți vreun efort.

aragaz murdar
Sursa foto: Bzi.ro

Adăugați în punga închisă ermetic o pastă din bicarbonat de sodiu și apă oxigenată. Grăsimea va avea un dușman în plus, iar obiectele metalice vor căpăta strălucire, făcând aragazul să arate la fel ca atunci când l-ați cumpărat.

De asemenea, tacâmurile, tăvile, vasele de gătit, bateriile de lavoar, chiuvetele, hotele de aragaz sau suprafeţele unor aparate electrocasnice din inox au nevoie de îngrijire speciala pentru un aspect impecabil.  Citește mai mult despre cum cureți bucătăria pe Suntgospodină.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


6 + = 7

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.