Oţetul are nenumărate întrebuinţări în casă şi gospodărie. Poate fi folosit cu succes la curăţenie dar şi la redarea sănătăţii plantelor. Este probabil cea mai ieftină şi ecologică soluţie care redă sănătatea plantelor.
Oţetul alungă dăunătorii
Indiferent că sunt în apartament sau în grădină, plantele pot fi afectate în egală măsură de dăunători, cele mai mari pagube le fac însă gândacii şi păianjenii. Aceştia au o influenţă negativă şi asupra sănătăţii oamenilor.
Puteţi scăpa de aceşti dăunători dar şi de buruieni sau furnici cu ajutorul oţetului. Câteva picături de lichid puse în apa cu care stropiţi planta sunt suficiente ca să scăpaţi de ei.
Citeşte şi: Tratamente bio pentru cultura de roşii. Cum scapi de mană și putregai
În cazul în care observi că planta ta urmează să se vestejeașcă, toarnă o linguriță de oțet la rădăcina ei și apoi pune-i puțină apă. În felul acesta vei evita apariția eventualelor fisuri și vestejirea plantei.
Dacă te confrunți cu mușuroiul de furnici, pulverizează cu oțet pământul în care este rădăcina plantei, mirosul înțepător va îndepărta insectele instant, notează click.ro.
Oţetul stimulează creşterea plantelor
Sunt şi plante care iubesc mediul acid iar oțetul le stimulează să se dezvolte. Printre acestea se numără rhododendronul, azaleea şi gardenia.
Citeşte şi: Cum înmulţeşti orhideea. Cele mai simple şi eficiente metode
Se face un amestec de 200 de mililitri de oţet la 5 litri de apă şi se stropeşte planta prin pulverizare.
Eficient este şi tratamentul cu zahăr pentru plantele care dau semne că se usucă. Se amestecă o linguriţă de zahăr în apa cu care se stropesc.
Un alt tratament mai „neconvenţional” dar eficient este şi cel cu aspirină. medicamentul va ţine florile proaspete mai mult timp, mai ales pe cele tăiate.
Citește și: Cum poți înmulți butașii de trandafiri în hârtie de ziar. Metoda Buritto
Adjuvant în alergii
Alergiile par să fie la modă în ultima perioadă şi tot mai multe persoane suferă de acest tip de afecţiune. Principalii factori care influenţează declanşarea alergiilor sunt praful şi polenul. Plantele de apartament pot fi un adevărat colector de praf, astfel că se indicaă ştergerea frunzelor cu un amestec de apă cu oţet.
Beneficiile otetului in casa
Oţetul are numeroase întrebuinţări în casă. Oferiti stralucire blanii cainelui dvs. Pulverizati pe blana cainelui o solutie compusa din otet distilat si apa (la un litru de apa o ceasca de otet distilat) pentru a indeparta puricii si capusele din blana animalului. Distrugeti bacteriile din carne.
Marinati carnea in otet pentru a o fragezi si a distruge bacteriile. Pentru aceasta preparati un amestec din 1/4 ceasca de otet balsamic pentru fiecare 2 kg de carne in care adaugati ierburi si condimente. Gatiti carnea fara sa o clatiti, notează sfatulmedicului.ro.