Tu știi de ce trebuie să pui sare în apa cu care speli rufele? Trucul pe care îl vei folosi mereu

sare pe rufe

Știai că sarea este minunată pentru haine și așternuturi? Ei bine, dacă nu știai afli acum că sarea este utilă nu doar în mâncăruri, ea scoate petele, menține strălucirea culorilor, albește și diminuează efectul de îngălbenire a rufelor în timp.

Este important de știut că sarea scoate până și mirosul de mucegai, potrivit Libertatea pentru femei.

Trebuie să ții cont de faptul că nu poate fi folosită pentru hainele care trebuie curățate doar la spălătorie, așa cum este menționat pe etichetă.

Citește și: 10 întrebuințări uimitoare ale bicarbonatului de sodiu. Ce minuni poți face cu banalul praf din bucătărie

Sarea menține prospețimea culorilor

Folosită frecvent la spălatul rufelor, sarea păstrează vii culorile și previne decolorarea. Iată cum trebuie să o folosești:

Adaugă jumătate de ceșcuță de sare în mașina de spălat, printre rufele noi și colorate. Hainele nou cumpărate nu-și vor mai pierde culoarea și nu le vor mai păta pe cele mai vechi, care au mai fost spălate.

Fierbe lenjeria sau prosoapele albe din bumbac, care s-au îngălbenit în timp, și adaugă în apă o lingură de sare și un sfert de ceșcuță de praf de copt. Lasă rufele să stea în această soluție încă o oră, după ce le-ai dat în câteva clocote, apoi clătește-le în câteva ape.

Scapă de petele de rugină, folosind o pastă din sare și oțet. Aplică această pastă pe rugină și las-o că acționeze în aer liber, la soare. Apoi spală rufele, punând câteva lingurițe de sare în mașina de spălat. Vei scăpa de pete, iar rufele vor fi mai albe.

Citește și: Pulverizează alcool sanitar pe pat, iar a doua zi vei fi uimită de efect. Trucuri utile

Sarea te ajută la călcatul rufelor

Dacă s-au adunat reziduuri arse pe talpa fierului de călcat, presară un strat gros de sare pe o coală albă de hârtie, pornește fierul de călcat și calcă apăsat coala. Sarea se va topi și va curăța treptat depunerile maronii de pe talpa fierului.

Presară puțină sare în apa cu care clătești rufele, mai ales lenjeria care este mai greu de călcat. Sarea va acționa ca un balsam și te va ajuta să calci mai ușor materialele dificile.

Sursa: Libertatea pentru femei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 3 = 7

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.