Trucuri pentru Crăciun. Ce se întâmplă dacă pui votcă la rădăcina bradului împodobit

Există câteva trucuri care vă vor fi de mare folos dacă vreți să păstrați brăduțul de Crăciun cât mai mult timp.

Iata cateva exemple pe care le poti incerca fara prea mare efort pentru ca bradul de Crăciun să nu se veștejască:

– Sirop de porumb (indulcitor bogat in fructoza) diluat in apa – E indicat sa pui mai intai apa pe foc si sa adaugi siropul pe masura ce se incalzeste. Bineinteles, nu uita sa lasi lichidul la racit inainte sa-l torni in ghiveciul bradului.

– Otet de vin alb – Se adauga in apa inainte sa uzi copacul.

– Detergent dezinfectant – Are proprietati antibacteriene, care opresc inmultirea germenilor in vasul cu apa, precum si dezvoltarea algelor, ceea ce inseamna ca bradul poate beneficia de maximum de nutrienti. Se recomanda folosirea lui o data pe saptamana, diluat in apa cu care se uda pomul.

– Apa de gura antibacteriana – Este o alternativa la dezinfectant, avand acelasi efect.

– Limonada – Combinatia de apa, zahar si zeama de lamaie hraneste copacul si il mentine proaspat cateva saptamani dupa ce a fost taiat. Glucoza din zahar previne pierderea acelor.

– Vodca – Alcoolul omoara bacteriile din apa, pastrand proaspata sursa de hrana a bradului mai mult timp.

– Aspirina – Dizolvata in apa, intareste sistemul imunitar al copacului, ajutandu-l sa faca fata bacteriilor din apa. Asta deoarece ingredientul activ din aspirina este acidul salicilic, un hormon produs de anumite plante atunci cand sunt expuse infectiilor virale sau fungice. Pe scurt, aspirina „vindeca” bradul exact in acelasi mod in care iti trateaza tie raceala.

– Amestec pentru pastrarea prospetimii – Il poti prepara combinand cateva dintre ingredientele de mai sus: apa, sirop de porumb, otet din vin alb si dezinfectant. Ai grija insa: detergentul trebuie adaugat dupa ce ai amestecat apa cu siropul si otetul, pentru ca dezinfectantul turnat peste otet nediluat produce vapori toxici.

Alte trucuri utile

Pe langa substantele diluate in apa cu care uzi bradul, poti apela si la alte trucuri ca sa-i maresti durata de viata:

– Instaleaza un umidificator – Va ajuta bradul sa retina umezeala mai bine, asa ca efortul cu udarea lui va fi mai eficient.

– Da crengile cu fixativ – Stiu, poate parea ciudat sa „coafezi” bradul din cap pana in picioare, dar asta e un secret folosit de florari ca sa-si mentina produsele proaspete si aratoase cat mai mult. Asa ca sacrifica-ti tubul de fixativ daca vrei sa te bucuri de brad mai multe zile si aplica-i „tratamentul” pe partea de dedesubt a fiecarei crengi.

– Pune o moneda in vasul cu apa – Cuprul si alte aliaje metalice, cum sunt alama si bronzul, au proprietati antimicrobiene, care vor mentine sanatatea bradului, ferindu-l de bacterii.

– Ia fructele de langa brad – Chiar daca ai pus atent un cos cu fructe sub brad sau pe masuta de langa si aranjamentul e cat se poate de aspectuos, nu e o idee buna sa-l lasi acolo pentru ca, asa cum am mai aratat, fructele culese de ceva vreme incep sa emane vapori de etilena, care vor afecta pomul, declansand pierderea acelor.

Sursa: CasaDex

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


6 + = 9

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.