Cum cureți rosturile de la faianță și gresie fără chimicale. Baia şi bucătăria ta vor străluci din nou!

cum cureti gresia

Poţi să ai rosturi curate şi albite şi fără detergenţi scumpi. Baia şi bucătăria vor sclipi de curăţenie cu ajutorul unor trucuri simple şi ieftine. Nu vei fi nevoită să apelezi la soluţii scumpe sau la o firmă specializată pentru a revigora culoarea rosturilor.

Bicarbonat cu apă oxigenată

Amestecul de bicarbonat şi apă oxigenată este uşor de aplicat şi va curăţa instantaneu rosturile. Aveţi nevoie de bicarbonat pe care îl achiziţionaţi din orice magazin şi de apă oxigenată de la farmacie.

Presăraţi praful pe rosturi şi turnaţi peste el apa oxigenată care va face o spumă. Cu ajutorul unui burete ştergeţi şi veţi rămâne surprinşi de rezultate.

Citeşte şi: Cum să ai pahare curate ca lacrima. Cele mai eficiente metode  

Pastă de dinţi

Cu ajutorul periutei de dinti, aplica pasta de dinti pe rosturi, lasa-o o ora sa actioneze (sau mai mult pe petele dificile) si clateste cu apa rece. Usuca apoi cu o carpa curata. Pasta de dinti contine detergent, substante abrazive si agenti antimicrobieni care impiedica depozitarea impuritatilor si bacteriilor care pot duce la ingalbenirea rosturilor albe. Foloseste pasta de dinti doar pe rosturile albe!, notează ele.ro.

Oţet alb

Amestecă într-un bol sau într-o sticlă cu pulverizator, oţet alb cu 30 de picături de ulei esenţial de lămâine sau lavandă sau o lingură de detergent de vase. amestecul se pulverizează sau se aplică pe rosturi cu ajutorul unei periuţe de dinţi. Nu se clăteşte şi se lasă la uscat. Atenţie, lucraţi cu geamul deschis pentru că amestecul degajă un miros puternic!

Citeşte şi:  5 întrebuinţări surprinzătoare ale foliei alimentare. Trucuri care îţi vor uşura viaţa

Clor

Pentru rosturile de culoare albă sau foarte deschise se poate folosi pentru curăţare şi un amestec format în proporţii egale din clor şi apă. Combinaţi cele două soluţii într-o  sticlă cu pulverizator şi aplicaţi pe tosturi. Se lasă să acţioneze timp de câte ore sau chiar toată noaptea. Dimineaţa, cu ajutorul unei periuţe umede frecaţi bine rosturile, apoi clătiţi cu multă apă. Atenţie, folosiţi mănuşi, mască şi ochelari când aplicaţi clorul.

Abur

Cea mai ecologică variantă de curăţare este varianta cu abur. pentru această însă aveţi nevoie de un aparat special care poate fi destul de costisitor. Prin această metodă veţi îndepărta eficient petele de grăsime sau de săpun. Atenţie, în cazul în care vă confruntaţi cu mucegai, această metodă va înrăutăţi situaţia!

Citește și: Presară bicarbonat pe saltea şi vezi ce se întâmplă. Vei rămâne uimită! – VIDEO

Acetonă

Banala acestonă pe care o are fiecare femeie în casă poate fi un aliat puternic la curăţenie. Protejaţi-vă mâinile cu mănuşi şi turnaţi din abundenţă acetonă pe o cârpă cu care veţi freca energic rosturile. Atenţie, lucraţi cu geamul deschis şi departe de sursele de foc!

Zeamă de lămâie

Se face un amestec din zeamă de lămâie şi sare grunjoasă pănă se obţine o pastă. Cu ajutorul unei cârpe sau a unei periuţe frecaţi bine rosturile. După ce lăsaţi aproximativ 10 minute să acţioneze amestecul, puteţi clăti cu apă. Amestecul este eficient şi în bucătărie pentru îndepărtarea ruginii de pe vase.

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
8 + 6 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.