Problema de matematică care a revoltat internetul: Cât fac 7-5+2=?

Credeți că matematica este ceva simplu?! Ei bine, treaba nu stă chiar așa pentru toată lumea! O întrebare simplă de matematică a încins internetul şi i-a împărţit pe „matematicieni” în două tabere. Cât fac 7-5+2=?

Simpla problemă de matematică a stârnit o mulţime de reacţii pe Facebook, acolo unde sute de oameni s-au întrecut în rezolvarea exerciţiului, oferind, pe lângă răspuns şi o explicaţie mai mult sau mai puţin… logică.

Totuşi, răspunsul la întrebarea: cât fac 7-5+2 este 4. Şi asta pentru că, în cazul exerciţiilor în care apar operaţii de acelaşi ordin (numai adunări şi/sau scăderi, sau numai înmulţiri şi/sau împărţiri), le efectuăm în ordinea în care sunt scrise, ca în exemplele următoare:

Exemplul: 7-5+2=2+2=4.

Am efectuat 7-5=2 apoi 2+2=4.

Sursa: observator.tv

Problema nr. 2

Majoritatea oamenilor dau care fac acest test dau ca răspuns numărul 40: Tu cât răspunzi?

Rezultatul îl aflați vizionând videoclipul de la final.

Atunci când această problemă de matematică a fost postată pe Facebook, se presupunea că doar o persoană dintr-o mie i-ar fi putut găsi răspunsul.

Iată în ce constă problema: dacă 1+4=5, 2+5=12 şi 3+6=21, atunci 8+11=?

Conform celor de la MindYourDecisions, majoritatea oamenilor dau ca răspuns,,40″. Acesta nu este, însă, rezultatul corect. Pentru a afla răspunsul corect, vă invităm să vizionaţi videoclipul de mai jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


4 + 1 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.