Este unul dintre cele mai nesănătoase alimente! Mulți români îl consumă în fiecare zi

Atunci când vine vorba despre alimentație, suntem bombardați zilnic cu informații care de care mai îngrijorătoare și suntem sfătuiți să nu consumăm o sumedenie de alimente!

Restricții peste restricții

Suntem sfătuiți să evităm consumul alimentelor de tip fast-food, iar despre carnea procesată ce să mai vorbim: potrivit sfaturilor nutriționiștilor, ar trebui să ne luăm adio definitiv de la salam, parizer sau crenvruști; de la mâncarea la conservă, chipsuri și sucuri acudilate. Totodată, ar trebui să evităm iaurtul „fără grăsime” sau cu fructe, batoanele care conferă energie sau cerealele pentru micul dejun pline de zahăr, scriu cei de la healthline.com.

Articolul continuă mai jos

Ne fac mai mult rău decât bine

Cu toate că supermarketurile sunt pline cu alimente care nu ne aduc un aport consistent de vitamine, minerale și alți nutrienți, avem tendința să le consumăm datorită gustului îmbietor, al reclamelor dar și pentru că au ambalaje colorate și atrăgătoare.

Însă, pe lângă faptul că multe din alimentele „interzise” de specialiști nu au absolut niciun nutrient, ingredientele artificiale pe care le conțin pot avea efecte devastatoare asupra corpului.

„Cel mai nesănătos” aliment din lume

Însă azi vă aducem în atenție un aliment care se regăsește de ani buni în frigiderul multor români! Cu toate că este consumat, de obicei, la micul dejun, trebuie să știți că ar trebui să renunțați imediat la el. Asta deoarece este considerat unul dintre cele mai nesănătoase alimente din lume. 

Articolul continuă mai jos

Dacă și tu te-ai întebat despre ce este vorba, ei bine, noi avem răspunsul: Este vorba despre margarină!

Margarina este considerată nesănătoasă deoarece conţine grăsimi trans (care favorizează apariţia aterosclerozei şi a bolilor de inimă) sau uleiuri vegetale care nu pot fi procesate de corp. Potrivit medicilor, dacă totuși doriți să consumați alimente de acest tip, este de preferat să consumați puțin unt și să renunțați la margarină.

Mai ales că studiile recente citate de Antena 3 au arătat că în cazul persoanelor care au înlocuit untul cu margarina a crescut dramatic riscul de atac de cord.

Articolul continuă mai jos

Cum vor producătorii să salveze margarina

Margarinele tradiţionale, care continuă să fie folosite în patiserii, conţin grăsimi trans , însă sortimentele moderne au sub 1% acizi trans. Aceste margarine au devenit surse de acizi graşi omega-3, prin suplimentare de către producători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 4 = 13

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.