Atunci când afară este temperatura foarte scăzută, ne trezim adesea cu ferestrele şi uşile din sticlă aburite. Dacă și voi vă confruntați cu aceste probleme atunci când e iarnă, frig și umezeală, aflați în articolul de mai jos de ce se aburesc geamurile si care sunt solutiile la aceasta problema apare cu precadere în sezonul rece.
Aburirea geamurilor este un fenomen normal: vaporii de apa din aer condenseaza pe suprafata rece, în cazul nostru cu sticla ferestrei. Problema în acest caz este uniditatea. Daca aceasta este crescuta, cantitatea de apa condensata pe suprafata geamului este si ea mare.
Ca și comparație, gândiți-vă la condensul ce se formeaza pe geamurile si oglinzile din baie dupa ce facem un dus sau baie, sau pe paharul în care punem o băutură rece vară.

Așadar, umiditatea excesiva a locuintei se manifesta in primul rand pe geamuri, pentru ca acestea sunt cele mai reci suprafete din casa, iar aparitia condensului ar trebui sa fie un semnal de alarma, scrie allaboutdoors.com potrivit casepractice.ro.
Totuși, este important să facem o diferență între aburirea geamurilor pe interiorul casei și aburirea între cele două sau trei foi din alcătuirea pachetului de geam termopan.
Ce trebuie să faci pentru pentru a evita aburirea geamurilor termopan
Condensarea geamurilor termopan pe interior este o problemă întâlnită destul de des în multe gospodării. Mai exact, condensul pe interior înseamnă între cele două sau trei foi din alcătuirea pachetului de geam termopan, scriu cei de la reparatii-termopane.net.

Potrivit specialiștilor, atunci vinovat pentru această situație nu este un geam termopan defect, cauza principala a apariției condensului este prezenta excesivă a florilor în locuința respectivă, slaba aerisire sau slaba încălzire!
Dacă și voi vă confruntați cu acest tip de problemă, aveți întotdeauna grijă să nu apară condensul în interiorul casei, să aerisiți zilnic, să stergeți geamurile atunci când aburesc, să reduceți numărul florilor din casă și să aveți grijă ca încălzirea incintei să nu fie precară.
Ce măsuri puteți lua pentru a preveni aparitia umiditatii in exces in casa dumneavoastra:
– Achiziționați-vă un dezumidificator
– Dacă obișnuiți să vă uscați hainele în casă, ar fi bine să renunțați la acest obicei cât mai repede
– Aerisiți câteva minute ori de câte ori constatați apariția condensului pe geamuri
– Folositi hota deasupra aragazului atunci când gătiți
– Înlocuiți sticla geamului termopan cu una Low-E patru anotimpuri
– Nu lăsați aragazul pornit atunci când nu îl folosiți
– Izolați cât mai bine subsolul casei, pentru a-l menține cât mai uscat. Nu uitați să aerisiti și podul casei
– Deschideți geamul de la baie după fiecare duș
– În cazul în care considerați că sistemul de ventilatie al casei poate fi îmbunătățit, nu uitați să consultați un specialist
– Mare atenție la plantele pe care le avem în locuință! Ar fi indicat ca numărul lor să fie limitat și nu le udati în exces în sezonul rece!