Nu păstrați niciodată în frigider aceste produse!

Suntem obișnuiți să ținem în frigider o mulțime de produse alimentare, însă specialiștii atrag atenția că unele nu au ce căuta la rece deoarece își pierd proprietățile.

Mulți spun că pâinea păstrată în frigider își prelungește valabilitatea. Însă specialiștii spun că, de fapt, se întărește și își pierde din calități.

Un alt produs care a stârnit controverse în privinţa păstrării sale la frigider este untul. S-a discutat îndelung dacă acesta ar trebui sau nu păstrat la rece, în frigider.

Unii susţin că ar trebui să îl bagi la rece circa 10 – 15 minute înainte să îl consumi, iar alţi bucătari îl păstrează afară şi o săptămână înainte de a-l folosi. Pentru că untul este făcut din lapte pasteurizat, şansele de contaminare sunt reduse.

Citește și: Dr OZ recomandă: Care sunt cele 4 alimente care nu trebuie să lipsească din frigiderul tău

Iată 14 alimente care nu ar trebui ţinute în frigider:

1. Pâinea

Ţinută la frigider, pâinea se va usca mai repede. Dacă este feliată şi urmează să o consumi o poţi pune la rece

2. Roşiile

Ţinute la frigider, roşiile îşi pierd savoarea. Textura lor se poate deteriora. Roşiile pot fi păstrate la loc uscat şi răcoros.

Citește și: Nu o mai călca în picioare! Este cel mai bun medicament natural de pe planetă

cum pastrezi rosiile proaspete
Sursa foto: Captură video/Youtube

3. Busuiocul

Păstrat la frigider, busuiocul se va veşteji repede şi va absorbi celelalte mirosuri din jur. Cel mai bine poate fi ţinut într-un recipient cu apă proaspătă, precum florile.

4. Cartofii

Păstrarea cartofilor la frigider nu face altceva decât să ajute la transformarea amidonului în zahăr, într-un timp mai scurt. Ei se pot păstra în pungi de hârtie, la loc răcoros, ferit de lumină. Hârtia va întârzia încolţirea cartofilor şi va permite aerisirea lor.

diferenta cartofi rosii
Sursa foto: Pixabay.com

5. Ceapa

Ca şi în cazul roşiilor, şi ceapa îşi va pierde textura sănătoasă şi se va înmuia. ceapa se păstrează la loc răcoros şi uscat. Tipurile de ceapă cu un conţinut ridicat de apă pot sta la figider. În plus, nu păstra ceapa şi cartofii la un loc, pentru că se vor strica repede. În mediul rural, ceapa se mai păstrează pe funie.

6. Avocado

Dacă vrei ca avocado să se mai coacă, atunci nu-l băga la rece. Dacă este deja copt şi nu-l foloseşti imediat îl poţi pune în frigider.

Citește și: Nici medicii nu pot explica asta: Scorțișoara cu miere este cel mai puternic leac

7. Usturoiul

Căpăţâna de usturoi va începe să încolţească dacă este păstrată la frigider, sau se va usca. Cel mai bine se ţine în funie sau în săculeţi de hărtie sau rafie.

8. Uleiuri

Uleiurile vegetale devin tulburi şi mai vâscoase dacă sunt depozitate în frigider, însă, odată scoase la temperatura camerei, îşi recapătă densitatea. Totuşi, uleiurile păstrate prea mult timp în cămară pot râncezi. Uleiurile din nuci sunt singurele care trebuie păstrate la frigider, pentru că au un termen de valabilitate mai mic decât cele vegetale.

 

9. Cafeaua

Deşi ştiaţi că la frigider cafeaua se păstrează mai bine, se pare că nu este deloc aşa. Ţinută la rece, cafeaua îşi pierde din aromă şi împrumută din mirosurile din jur dacă nu este închisă ermetic. Se păstrează la loc întunecat şi răcoros.

Citește și: Ce se întâmplă dacă mănânci câteva FIRE de PĂTRUNJEL între mese. Nimeni nu ți-a spus asta până acum!

10. Mierea

Dacă este păstrată la frigider mierea se cristalizează. Nu este niciun fel de problemă dacă laşi borcanul cu miere în dulap, la îndemână.

scortisoara cu miere
Sursa foto: Eva.ro

11. Bananele

Singurul motiv pentru care bananele ar trebui depozitate în frigider este încetinirea procesului de coacere. Însă temperatura rece înnegreşte coaja acestora. În plus, fructele păstrate alături de banane în frigider se pot coace mai repede. Nu le depozita în pungi din plastic şi nici în cutii din plastic, decât dacă doreşti să accelerezi procesul de coacere.

12. Untul de arahide

Deşi untul de arahide natural, făcut în casă, trebuie păstrat la rece, cel obişnuit, cumpărat de la magazin, poate fi păstrat în cămară mai multe luni după desigilare. Ai grijă însă să foloseşti tacâmuri curate de fiecare dată şi să nu laşi firimituri în borcan.

13. Gemul

Zahărul este un conservant natural, iar cele mai multe gemuri sunt protejate şi de acizii din fructe. Un borcan cu gem se poate păstra în cămară mai multe luni de la desigilare.

Citește și: De ce să mănânci ciorbă! Este cel mai complet și mai echilibrat aliment recomandat de nutriționiști!  

dulceata de prune

14. Semințele și nucile

Semințele și nucile se depozitează tot în afara frigiderului, în vase de sticlă sau plastic, într-un loc cu temperatură constantă. În frigider, din cauza fluctuațiilor de temperatură, depozitarea lor nu este corespunzatoare și se pot deteriora.

15. Dovleacul roșu

„Placintarul”, așa cum este numit în popor, nu are nevoie de refrigerare. Este de ajuns să-l păstrăm pe gresie, departe de sursele de caldură din bucatarie (cuptor, aragaz, calorifer etc.), iar el va rămâne la fel de proaspat și bun pentru mult timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


7 + 8 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.