Ce trebuie să știi despre ciupercile champignon din supermarketuri

Ciupercile Champignon sunt extrem de cautate de persoanele care tin cure de slabire, de un numar mare de consumatori în perioadele de post dar si de vegetarieni, mai ales că au avantajul că pot fi găsite în orice perioadă a anului.

O cana de ciuperci asigura organismului 50 de calorii din care acesta isi poate extrage energia necesara. Putini insa stiu cum sa le prepare corect pentru ca aceste alimente sa nu-si piarda proprietatile benefice!

Atunci când vreți să le preparați celor dragi ciuperci Champignon, trebuie să știți că trebuie să țineți cont de o serie de sfaturi extrem de prețioase. Iată mai jos adevărul despre ciupercile Champignon și tot ce trebuie să știi atunci când le cumperi de la supermarket.

Articolul continuă mai jos

Foto: pixabay.com

Ciupercile Champignon sunt unele dinte cele mai cunoscute ciuperci comestibile și sunt considerate cele mai sigure. Acest tip de ciuperci conțin o mulțime de substanțe nitritive pentru organism: fibre, vitamine și minerale. În plus, sunt bogate în antioxidanți, ceea ce ajută la întărirea sistemului imunitar.

Aceste ciuperci previn constipația si reglează sistemului digestiv. În pus, contin amidon care ajută la mentinerea unui intestin sanatos.

Ce trebuie să știi dacă vrei să cumperi ciuperci Champignon

1. Evită să cumperi ciuperci Champignon care au o culoare prea închisă! Nu de alta, dar acesta este un semn că nu sunt prea proaspete, iar după gătire pot deveni rigide, scriu cei de la kromania.ro.

2. Pălăriile acestor ciuperci trebuie să fie albe ori să aibă maxim o tentă maronie. Evitați-le pe cele cu pete maro sau cu pălăria deteriorată. De asemenea, evitați să cumpărați ciuperci care au suprafața alunecoasă – sunt stricate!

Articolul continuă mai jos

Foto: pixabay.com

3. Deoarece există indicii că ciupercile în stare crudă pot dăuna sănătății, este indicată prepararea termică a acestora, pentru a neutraliza efectul substanțelor pe care le conțint.

4. Potriviti realitatea.net, daca sunt proaspete, ciupercile Champignon trebuie fierte într-o cratiță cu apă deja clocotită timp de 7 minute.

5. In cazul in care aveti la indemana ciuperci congelate, acestea trebuie initial decongelate la tamperatura camerei. Dupa aceasta, se spala si se pun la fiert in apa clocotita pentru 3 minute, scrie kromania. Atenție, însă! Trebuie să știți că, prin congelare, ciupercile își pierd toate substanțele nutritive.

6. Deoarece există multe varietăți de ciuperci otrăvitoare, nu este indicat consumul de ciuperci sălbatice, din natură. Mai mult decât atât, atunci când le achiziționați din comerț – supremarketuri sau diferite magazine alimentare – aveți garanția că sunt recoltate în condiții sigure, scrie sfatulmedicului.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


1 + 9 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.