Alimentele care nu expiră niciodată. Le poti păstra peste 100 de ani

Știați că există alimentele care nu expiră niciodată? Și chiar le poti păstra peste 100 de ani!

Există o sumedenie de alimente care au termene de valabilitate perioade scurte de timp, și rareori de pana la 5 ani! În această categorie se încadrează mancare la conserva, sosuri, fructe si legume uscate etc.), dar de cele mei multe ori ajung să își piardă din proprietati si din valorile nutritionale. Și asta indiferent de cat de bine sunt depozitate!

Cu toate acestea, sunt si cateva alimente care nu expira nici măcar in 100 de ani! Așa că, dacă ești curioasă să aflii care sunt acestea te invităm să citești mai jos:

Există mai multe alimente care își păstrează intacte proprietățile pe perioade mai mari de 100 de ani. Iată mai jos câteva dintre ele:

Oțetul de mere – Când este ferit de razele directe ale soarelui, oțetul de mere își păstrează proprietaile și puteți fi siguri că nu va expiră niciodată.

Mierea – Își poate schimbă culoarea și se poate zaharisi, dar mierea este bună pentru consum chiar și după sute de ani, atunci când este depozitată într-un recipient închis ermetic.

Orezul – Având în vedere că în catacombele egiptene s-au descoperit depozite de orez care încă erau bune pentru consumul uman, putem spune că acesta nu are dată de expirare.

Sarea – Atunci când este ferită de umiditate, sarea este „nemuritoare”. Până la urmă, este vorba de o piatră sfărâmata.

Zahărul – Întocmai că mierea, atunci când este depozitat într-un recipient închis ermetic, zahărul alb, brun și cel pudra nu se strică niciodată, potrivit reteteculinare.ro.

Alcoolul pur. Nu vă grăbiți să terminați sticla cu rom, alcoolul nu expiră. Poate fi transmis din generație în generație.

Extractul autentic de vanilie. Fiind făcut din alcool, va fi mereu proaspăt și aromat. Nu e valabil și pentru esența contrafăcută, explică cei de la doctorul zilei. 

Dacă știți și voi alte alimente care nu expiră niciodată, scrieți-le mai jos, la „Comentarii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


3 + = 11

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.