Secretul care face ca parfumul să reziste pe piele o zi întreagă. Trucuri dezvăluite de parfumieri

Ne dorim să simțim toată ziua mirosul parfumului preferat, însă adesea dispare după 2-3 ore.

Specialiștii spun că important este să știm să păstrăm parfumul și să îl utilizăm pentru a-și menține aroma întreaga zi.

Parfumierul Christine Luby, care a lucrat cu echipa de experţi din spatele aromelor Tom Ford, a dezvăluit câteva secrete pentru revista Into The Gloss.

„În primul rând, parfumul nu rezistă prea mult timp pe pielea uscată, nehidratată. Tocmai de aceea, persoanele cu ten mai gras nu au nevoie să aplice parfum la fel de frecvent ca cele cu piele uscată. De aceea, aplicaţi o cremă de corp neparfumată înainte de a pulveriza parfumul. Puteţi să folosiţi chair puţină vaselină la încheietura mâinii, înainte să aplicaţi parfumul, pentru ca mirosul să reziste mai mult“, a explicat Christine Luby, potrivit Adevărul.ro.

Citește și: 12 utilizări neobișnuite ale fixativului pentru păr la care nu te-ai fi gândit! Îți vor ușura viața – VIDEO

Citește și: Așa îți usuci rapid oja cu lac fixativ. În 3 minute ești gata!

Iată 6 trucuri care te vor ajută să menții aroma parfumului toată ziua: 

1. Nu păstra parfumul în baie sau în orice alt loc mult prea umed sau călduros. Lumina, căldura și umiditatea le strică. Parfumierii recomandă să-l ții la frigider.

2. Aplică parfumul imediat ce ai terminat dușul pentru a lăsa aromele să intre mai bine în piele.

3. Aplică cremă cu miros neutru în zona încheieturilor mâinii înainte de a te da cu parfum. Pielea se va hidrata iar parfumul va rezista mai mult timp.

4. Nu îți freca încheieturile, deoarece moleculele din parfum se sparg și mirosul se schimbă și se disipă. În schimb poți tampona ușor zonele.

5. Pentru un parfum ușor, dă cu spray în aer și apoi mergi ușor printre picăturile de parfum.

6. Folosirea unor produse din aceeași gamă face ca parfumul să reziste mult timp! Pe piață există o paletă largă de parfumuri care se vând în gamă completă, alături de gel de dus, deodorant, loțiune de corp, crema de corp și chiar fixativ pentru păr.

Iată și un tutorial video de la Dior J”adore care îți arată cum trebuie să aplici parfumul:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


1 + = 10

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.