Pariu că nu știai trucurile acestea! Cum păstrezi legăturile de pătrunjel și mărar proaspete mai multe zile la rând

Foto: pixabay.com

Patrunjelul este extrem de pentru sanatate, chiar si daca este consumat in cantitati mici. Aceasta planta este un complex foarte puternic de vitamine, provitamine, magneziu, calciu, fosfor, potasiu, sulf, cupru, aminoacid si clorofila!

Pe de altă parte, mararul, leusteanul si patrunjelul sunt cateva dintre ierburile care dau mancarii un gust ca la mama acasa si de aceea le iubim atat de mult. Din pacate, insa, prospetimea lor nu se mentine prea mult timp, asa ca, in cazul in care nu am folosit toata legatura, la urmatoarea oala de ciorba devine inutila pentru ca… este deja uscata.

Cum păstrezi verețurile proaspete mai mult timp

Există, însă, un mod extrem de simplu care permite ierburilor sa se mentina proaspete cu saptamanile!  Mai exact, pentru plante aromatice precum patrunjelul, coriandrul, menta, hazmatuchi, oregano sau cimbru este important sa ai un raft special, in frigider, in care sa pui doar aceste ierburi. Totul trebuie sa fie foarte bine organizat, iar plantele nu trebuie sa intre in contact cu alte alimente, scrie Realitatea.net.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci atunci cand vii acasa cu plantele este sa le speli foarte bine, in apa rece. Poti proceda in doua moduri: fie le speli intr-un castron, fie umpli chiuveta si le lasi acolo la inmuiat. Astfel se va indeparta si cel mai mic firicel de praf.

Dupa ce le-ai scos de la ”inmuiat”, ia fiecare legatura la mana si scapa de frunzele afectate de daunatori sau ingalbenite. Daca depozitezi ierburile cu frunze stricate langa cele bune, si acestea din urma vor fi afectate, mai precizează sursa citată.

Pune-le la uscat pe prosoape de hartie sau zvanta-le cu lingura de salata, intr-un bol.

Cel mai bine pastrat secret

Acum iata care este cel mai bine pastrat secret: ia o caserola din plastic pentru condimente, cu capac. Umple containerul cu apa, cam 2 centimentri si taie coditele de la baza plantei si pune-le in apa.

Pune usor si frunzele ierburilor si dupa aceea inchide bine cu capacul.

Aceasta medota de pastrare va menaine plantele aromatice proaspete pentru mult timp.

Nu ezita să incluzi pătrunjelul în dieta zilnică. Vei avea parte numai de beneficii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 5 = 13

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.