Ce poate fi mai bun decât pâinea cu slănină și ceapă verde? Iar românii adoră ceapa verde. Pe lângă faptul că dă salatelor un gust care le ridică la patru stele, ceapa verde este și un medicament de excepție, folosit, fără întrerupere, de mii de ani.
Ceapa verde conține cantități însemnate de vitamina C, vitamina B9, potasiu, calciu. Pe lângă acești nutrienți clasici, mai conține câțiva compuși cu efecte terapeutice foarte puternice. Este vorba despre alicină, cverticină, clorofilă, scrie formula-as.ro.
Cu toții știm că ceapa verde se vinde mereu cu tot cu rădăcină. Însă ce este cel mai important de știut este că folosind această rădăcină puteți crește altă ceapă! Iată cât este de ușor să ai mereu ceapă verde proaspătă la tine acasă, indiferent că stai la casă sau la bloc.
Citește și: Secretul celor mai delicioase clătite. Vei folosi mereu acest truc
Ceapa verde… la borcan
După ce ai consumat frunzele de ceapă verde, nu arunca părțile cu rădăcină. Pune-le într-un pahar cu apă, având grijă ca rădăcinile să fie acoperite cu apă. Frunzele verzi vor începe să crească în aproximativ zece zile.
Când lăstarii vor ajunge la 12 cm lungime, îi puteți răsădi în grădină sau în ghiveci, dar îi puteți lăsa și în borcan.
După ce a crescut suficient, tăiați cantitatea de ceapă de care aveți nevoie. Ea va crește la loc!
Citește și: 28 de alimente pe care să nu le ții în frigider niciodată! Scoate-le chiar acum
De ce să faci asta? Economisești timp și bani, nu vei mai arunca niciodată ceapa care a stat prea mult în frigider, și în plus, toți musafirii vor fi impresionați de ceapa crescută în ghiveci sau grădină, scrie perfect-ask.eu.