Avioanele sunt unele dintre cele mai mari invenții ale omenirii. Datorită lor putem ajunge în diferite locuri ale planetei într-un timp foarte scurt. Le folosim în interes de serviciu, dar și pentru a ajunge în destinații spectaculoase în vacanțele petrecute de persoana iubită sau alături de întreaga familie.
Dar zborul cu avionul poate avea și o serie de efecte cel puțin ciudate asupra organismului nostru. Iar durerile de cap sau urechi sunt doar câteva dintre ele. Te invităm să le descoperi în cele ce urmează.
Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mânânci 2 ouă pe zi. Rezultatele te vor surprinde
Cât de mult rău ne poate face zborul cu avionul
Dezhidratarea
Dezhidratatea este unul din efectele mare poate apărea frecvent în timpul zborului. Cu cât zborul este mai lung, cu atât riscul apariției dezhidratării este mai mare. De aceea, este important să bem suficientă apă atât înainte de decolare, cât și în timpul zborului.
Constipația
Perioada prelungită pe care o petrecem în avion în șezut și-ar putea lăsa amprenta și asupra sistemului nostru digestiv. Constipația este un alt efect negativ pe care îl pot avea călătoriile cu avionul asupra noastră.
Citește și: Îți va topi inima! Reacția unui câine după ce este salvat de la înec de doi români – VIDEO
Durerea de urechi
Atunci când presiunea din cabină se schimbă în tipul decolării sau al aterizării, aerul din urechile noastre ne poate cauza o durere destul de puternică. Iar totul de întâmplă din cauza presiunii din canalul auditiv. Pentru că durerea este destul de puternică, acest lucru îi poate cauza pasagerului o stare de tensiune și anxietate.
Glezne umflate
Atunci când efectuăm zboruri lungi, din cauza că stăm pe scaun, într-o singură poziție, circulația sângelui în membrele inferioare are de suferit. Așa că nu este de mirare că, spre exeplu, după un zpor transatlantic, mulți pasageri se aleg cu gleznele și picioarele umflate.
Durerile de cap
Din cauza presiunii dar și a aerului uscat din avion, s-ar putea să vă confruntați și cu dureri de cap sau amețeli. În aceasă situație este indicat să stați liniștit și să respirați cât mai profund. În cazurile extreme, pentru ca zborul cu avionul să redevină o experință măcar normală, dacă nu plăcută, nu ezitați să cereți ajutorul însoțitoarelor de zbor.