Potrivit unor studii, verdeaţa poate fi păstrată cu încredere la congelator, mai ales că nu îşi pierde foarte mult din calităţile sale. Mai exact, spre exemplu, mărarul şi pătrunjelul ar pierde prin congelare doar aproximativ 15 – 20% din proprietăţi. Totuși, trebuie precizat faptul că verdeaţa la congelator nu trebuie păstratată mai mult de câteva luni.
Multe gospodine au obiceiul să pună verdeaţă la congelator, însă procedeul de a o depozita în punguţe este total greşit, spun nutriţioniştii. Pentru o păstrare excelentă, dacă vreți să puneți verdeață la congelator trebuie să știți că cea mai bună metodă este congelarea în cutii de plastic. Atenţie să se închidă bine capacul!
Frunzele de pătrunjel, de ţelină, leuşteanul şi mărarul se păstrează foarte bine la congelator! Așa că nu este de mirare că majoritatea gospodinelor își fac provizii cu cât mai multe verdețuri!
Citește și: Cum să ai cei mai frumoși tuia de pe strada ta! Care este secretul unei curți ca-n reviste – FOTO
Iată mai jos câteva reguli pentru a depozita corect frunzele de pătrunjel, ţelină, mărar sau leuștean timp de trei sau patru luni de zile în congelator:
– verdeața pe care o o congelezi trebuie să fie foarte proaspătă, spălată bine sub jet de apă;
Articolul continuă mai jos
– pentru a fi sigură că funzele sunt bine uscate, ideal este să ștergeți plantele cu proasoape de bucătărie din hârtie;
– se folosesc cutii de plastic, cu capac care se închid bine;
Citește și: Cum să ai mușcate cu flori bogate. Trucuri care îți vor colora grădina sau balconul
– o cutie bună de congelat este o cutie foarte plină, cu verdeţuri tocate bine şi uniform şi foarte bine scurse de apă. Dacă rămâne apă pe frunze cristalele de gheaţă vor strica calitatea frunzelor.
– în congelator mai pot fi pătrate legături de tarhon, dar și frunze de mentă, pentru prajituri simandicoase, creme si ale delicatesuri.
Articolul continuă mai jos
– pentru a nu umbla degeaba în cutii, este indicat să scrieți pe fiecare cutiuță ce se află înăuntru.
– când foloseşti verdeţurile congelate scoate cu o furculiţa o bucată şi pune-o direct congelată în mâncarea fierbinte, la final.
Citește și: Cum să scapi rapid și ușor de furnici. 5 trucuri simple care dau rezultate garantat
“Eu pun la congelator tot: leușteanu, pătrunjelul cimbrul, cozile de ceapă și cam tot ce poare fi pus. Chiar și conopida se păstrează foarte bine la înghețat, fără niciun fel de opărit. Atenție, însă! Dacă vreți să puneți la congelator păstăi, acestea trebuie opărite mai întâi!”, a declarat o gospodină.