Nu a mai fost de 150 de ani! Super Luna Albastră Sângerie, fenomen foarte rar, se va întâmpla pe 31 ianuarie! La ce să ne așteptăm

Super Luna Albastra Sangerie

Pe 31 ianuarie 2018, vom fi martorii unui fenomen extrem de rar! O super Lună albastră – sângerie. Evenimentul combină trei fenomene în același timp. O super lună, sângerie și eclipsă totală de lună, fenomen care se petrece pentru prima oară în 150 de ani, potrivit NASA.

Luna va avea dimensiuni colosale, va fi cu 14% mai mare decât este de obicei și cu 30% mai strălucitoare decât în mod normalm scrie Doctorul Zilei.

Este super Lună fiindcă va fi foarte aproape de Pământ, iar asta se poate fiindcă orbita lunii este ovală, nu rotundă. A doua parte a spectacolului este culoarea sa. I se spune și albastră fiindcă este a doua lună plină din luna aceasta!

Ea nu este albastră, de fapt. Doar că luna plină va coincide și cu eclipsa totală lunară, fenomen care poartă denumirea de ”lună sângerie”.

Citeste si: Scapă cu un pahar cu apă de toate energiile negative acumulate în casa ta!…

Se petrece atunci când Pământul este poziționat între Soare și Lună, determinând lumina solară să treacă prin atmosferă, care va filtra lumina albastră, rămânând doar portocaliul și roșul.

Cele trei evenimente astrale se petrec toate într-un spectacol ceresc total în data de 31 ianuarie.

Ora va varia, în funcție de locația dumneavoastră. Fenomenul va fi cel mai vizibil și spectaculos în partea de vest a Americii de Nord, în Asia, Australia și peste tot în emisfera estică. Aceste trei evenimente au mai avut loc simultan acum mai bine de 150 de ani. Oamenii au mai văzut o eclipsă totală de lună albastră în 1866.

Citește și: De ce e bine să pui o monedă de 50 de bani într-un colț al casei

Următoarea Lună Sângerie va fi pe 19 ianuarie 2019, va fi super lună, dar nu și albastră și va fi vizibilă în toată America.

Spre deosebire de eclipsa solară, la eclipsa de lună este în ordine să ne uităm fără dispozitive de protecție a ochilor și chiar este recomandat să nu ratați acest rar spectacol ceresc!

SURSA: Doctorul Zilei

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
5 + 6 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.