Ai muncit cu greu în străinătate sau ai câțiva bani puși de-o parte aici, acasa, și te-ai gândit că ai putea să îi investești în agricultură. Sau poate vrei să accesezi fonduri europene nerambursabile pentru a pune bazele unei mici afaceri agricole de familie.
Indiferent de situația în care te regăsești, trebuie să ști că, pe lângă faptul că este foarte importantă suma de care dispui, suprafața agricolă și locația, o hotărâre decisivă pentru succesul afacerii tale o reprezintă ce anume hotărăști să cultivi.
Citește și: Cum poți crește legume în PET-uri. Idei ingenioase pentru grădini uimitoare – FOTO&VIDEO
De cele mai multe ori, cei care doresc să intre în afaceri în domeniul agriculturii preferă să cultive suprafețe de aproximativ un hectar, maxim două sau trei. Asta deoarece în cazul unui eșec pierderile nu ar fi atât de mari ca și în situația în care se decide să exploreze suprafețe agricole mai mari.
Citește și: Verifică dacă speli corect vasele. Greșeala din bucătărie care ne îmbolnăvește
Pentru a veni în spijinul dumneavoastră, al celor care îndrăznesc să creadă că încă se mai pot face bani frumoși din agricultură, în România, am cules de pe internet mai multe sugestii cu privire la ce tip de plante ar trebui să cultivați. Important este să investiți cu cap și să munciți cu multă dăruire!
Citește și: Cel mai mare coșmar al verii ia sfârșit! Cum poți să scapi ușor de țânțari și muște
Cele mai profitabile culturi pe suprafețe mici în 2018
- Cultura de cătină
- Cultura de sparanghel
- Cultura de căpșuni
- Cultura de varză kale
- Zarzavaturi bio
- Cultura de merisoare
- Cultura de stevie dulce
- Cultura de mentă
- Cultura de zmeură
- Cultura de mure
- Cultura de afine
- Plantația de lavandă
- Cultura de ardei iuti
- Cultura de toponambur
- Cultura de ricin
- Cultura de cartofi mov
- Cultura de gălbenele
- Cultura de aluni
- Cultura de roșii
- Cultura de nuci
Citește și: Case la cheie la numai 11.900 de euro. Avantaje și dezavantaje
Și foarte important: asigurați-vă că afacerea are la bază cererea de pe piața locală. Dacă acest aspect nu este îndeplinit, s-ar putea ca profitul dumneavoastră să nu apară pe atât de repede pe cât v-ați așteptat. Sau poate fi drumul către faliment sigur.