Postul Adormirii Maicii Domnului. Ce nu ai voie să faci până pe 15 august. E păcat mare

ce nu ai voie sa faci in postul adormiii maicii domnului
Sursa foto: pixabay.com

Postul Adormirii Maicii Domnului (Postul Sfintei Marii). Marți, 1 august, începe Postul Adormirii Maicii Domnului (Postul Sfintei Marii). Credincioșii creștin ortodocși sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului pe data de 15 august.

Postul Adormirii Maicii Domnnului este cel mai nou dintre posturile de peste an, dar se spune că e singurul care, ţinut cu credinţă şi smerenie, îndeplineşte dorinţele. Cunoscut în popor ca Postul Sântă-Măriei, postul care precede praznicul Adormirii Maicii Domnului a fost menit să aducă aminte de virtuţile alese ale Sfintei Fecioare, de postul cu care ea însăşi s-a pregătit pentru trecerea la cele veşnice. Este penultimul din anul bisericesc, mai uşor decât cel al Paştelui, dar mai aspru decât al Naşterii Domnului şi cel al Sfinţilor Apostoli.

Citește și: Cea mai puternică rugăciune pe care o mamă o poate spune pentru copilul său! Citește-o în fiecare zi

Copiii, până la 7 ani, bătrânii, bolnavii şi gravidele sunt scutiţi de post, dar numai dacă preotul le-a dat încuviinţarea înaintea începerii postului, potrivit Libertatea.

Postul Sfintei Marii este un post aspru, dacă ținem seamă de faptul că Biserica Ortodoxă ne cere ajunare până la oră 15:00, în zilele de luni, miercuri și vineri, iar după această oră, ne cere să consumăm mâncare uscată. Nici în celelalte zile, nu avem parte de un post ușor: marți și joi se mănâncă fără ulei, iar sâmbătă și duminică avem dezlegare la untdelemn și vin. Facem mențiunea că în Pravila Mare se precizează că în acest post avem dezlegare la untdelemn și vin și în zilele de marți și joi, explică cei de la Realitatea.net

Ce trebuie să faci și ce nu ai voie să faci până în 15 august, când are loc cea mai importantă sărbătoare religioasă a verii, potrivit Click pentru Femei. 

  • Până pe 14 august gospodarii mai pot purta pălăria de vară, urmând ca după 15 august să o schimbe cu o căciulă
  • În perioada postului nu bine să te tunzi, deoarece astfel îl bucurai pe diavol
  • În Postul Sfintei Marii se dă de pomană

Citește și: Adevărul despre construcţia chiliei părintelui Arsenie Boca, locul unde mii de credincioși merg în pelerinaj

  • Se culeg și florile medicinale de sezon, care se puneau la uscat. Se spune că dacă acestea se culeg după postul Sfintei Marii nu mai au aceleași putere tămăduitoare.
  • Focul în sobă se face cât mai rar
  • Femeile însărcinate trebuie să țină post și să se roage la Maica Domnului, protectoarea lor
  • Trebuie să ții tot postul, să nu consumi alimente interzise, ulei sau băuturi alcoolice, totul pentru sporul casei,liniște și sănătate

Citește și: Părintele Arsenie Boca: Cum poți alunga bolile, vrajba și paguba din casă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


8 + 8 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.