Pastă de ardei dulce-picantă pentru iarnă. Reţeta de care nu te vei sătura

Foto: Facebook.com

Pasta de ardei dulce-picantă pentru iarnă este de fapt un condiment care va schimba radical gustul mâncărurilor pe care le gătiţi. Se poate folosi şi ca atare, dar numai în cantităţi reduse ca spă daţi gust unei felii de pâine  cu untură sau unt.

Citeşte şi: Rețeta pentru cea mai bună OMLETĂ GRECEASCĂ. Ingredientul care îi dă tot gustul. E nemaipomenit de bună!

Variante ale acestei paste se găsesc în comerţ, mai ales sub denumirea maghiară de amestec pentru „gulyas”, fiind dulce sau picantă. Practic este vorba despre o singură reţetă, singurul lucru care diferă la cele două fiind proporţia de ardei iuţi care se adaugă.

Reţeta de pastă de ardei dulce-picantă o puteţi folosi ca daos la sosuri sau tocăniţe şi, de nu, la ciorbele cu multe legume cărora vreţi să le daţi un gust mai special.

INGREDIENTE

400 g ardei capia curăţaţi de cotor şi nervuri
ardei iute după gust
80 g sare neiodată

Cantităţile sunt pentru două borcane de câte 200 de grame. În funcţie de nevoi, puteţi creşte cantităţile de ingrediente. Trebuie doar să ţineţi cont de proporţia de sare care va conserva produsul şi care este de 20%. La 1 kilogram de ardei adăugaţi 200 de grame de sare.

Citeşte şi: Cea mai rapidă reţetă de bulion. Este gata în 30 de minute

PONT: Folosiţi ardei de bună calitate, în special ardei capia. În medie, cantitatea de ardei iute este mică. Aveţi nevoie de un singur ardei iute la 1 kilogram de ardei capia ca să obţineţi o pastă mediu picantă.

MOD DE PREPARARE

Este o reţetă foarte uşor şi rapid de preparat. Ardeii se spală bine şi se curăţă de cotoare şi nervuri şi se taie în bucăţi mari. Se pot trece prin maşina de tocat carne sau, în cazul în care aveţi, îi puneţi în blender. Îi amestecaţi până când devin pastă, adăugaţi sarea şi mai amestecaţi pentru omogenizare.

Citește și: Cel mai simplu truc pentru o friptura fragedă: secretul care face carnea de porc sau de vită să se topească în gură

CUM SE PĂSTREAZĂ

Pasta obţinută nu are nevoie de fierbere. Se pune în borcanele care au fost spălate şi sterilizate în prealabil. Se capsează şi se pun direct în cămară. Sarea este conservantul perfect care va păstra produsul.

Citește și: Cum se face vegeta acasă. Rețeta simplă, fără conservanți 

ATENŢIE: Puteţi folosi produsul după minimum 2 săptămâni pentru că are nevoie de macerare. Ţineţi cont de cantitatea de sare din produs atunci când adăugaţi în mâncare.  Folosiţi doar sare neiodată. În caz contrar, veţi avea surprize… neplăcute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 6 = 9

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.