Panou solar din cutii de bere pentru încălzire cu costuri zero. Cum îl construiești- VIDEO

panou-solar

O metodă de încălzire cu panouri solare realizate acasă este foarte populară printre fermierii din Europa. Panourile solare se realizează din cutii de aluminiu, de conserve, de bere sau de suc și le puteți realiza în regim propriu în doar 10 ore.

Pentru acest sistem de încălzire puteți folosi materiale pe care mulți le aveți prin curtea din spate sau prin șopron. Astfel, în primul este nevoie de o casetă de lemn, de un placaj pe care să se fixeze cutiile, de o sticlă sau de un plexiglas și de vopsea neagră mată.

Aceste panouri sunt folosite în general pentru ferme. Un astfel de panou poate fi realizat în doar 10 ore, spune un site cu sfaturi și instrucțiuni, consultat de Agrointeligența.

Citește și: Cum să ai facturi mai mici la încălzire! Cinci trucuri pentru a-ți păstra locuința încălzită pe timp de iarnă

Iată de ce aveți nevoie:

– O ramă de geam vechi sau, preferabil construirea unei casete din lemn – dimensiunea ei va determina și numărul necesar de cutii de aluminiu. În imagine s-a folosit o ramă de 120 m X 60 cm, pentru care sunt necesare 72 de cutii goale de bere sau de suc
– 4 placaje, dar care să nu fie din lemn de plop sau de pin
– Izolație pentru placaje – carton
– Spumă izolatoare
– Un tub pentru aerisire
– O bucată de plexiglass sau de sticlă
– Bandă adezivă (pentru asamblare și ultimele finisări)
– O placă de pal
– Vopsea neagră sau spray
– Un ventilator de la un computer
– Gură de aerisire
– Suruburi și cuie
– Unelte.

Citește și: Soluţii ieftine pentru încălzirea casei. Cele mai eficiente metode de a păstra căldura

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să colectați cutiile de aluminiu, toate în stare impecabilă și să le dați cu șmirghel, pentru ca vopseaua neagră să se prindă mai bine.

Având în vedere că aceste cutii trebuie să asigure circulația aerului, se taie un capăt și celălalt se găurește cu ajutorul unei bormașini. Apoi, cutiile se fixează pe rânduri în caseta de lemn.

La capătul casetei, pentru fiecare rând de cutii se face un orificiu care apoi se acoperă cu o plasă pentru a limita intrarea prafului, dar pentru a permite aerului să circule.

La celălalt capăt al cutiei de lemn se face un orificiu în placaj și se fixează un ventilator de calculator, conectat la o aerisite. Pe aici va ieși aerul cald pe care ni-l dorim în miez de iarnă, produs cu ajutorul energiei solare.

Singurul cost pentru funcționarea panoului solar este energia electrica consumată de ventilator, dar acesta nu consumă mai mult decât un computer.

Aflați exact cum faceți panoul solar din acest video:

Sursa: Agrointeligența.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 5 = 7

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.