Fasolea verde şi cea galbenă sunt înrudite, au un gust foarte asemănător, precum şi cantitatea de substanţe nutritive, însă este vorba de două plante diferite care fac parte din aceeaşi specie.
Culoarea galbenă a păstăilor vine de la flavonoidele (substanțe cu efecte antiinflamatoare și antioxidante) pe care le conține, iar culoarea verde – de la conținutul mare de clorofilă (care are o acțiune depurativă, antitoxică).
Vitaminele C, A, E precum şi zincul conţinut în ea este un foarte bun mijloc de apărare împotriva radicalilor liberi şi asigură pielii noastre un aspect tânăr şi sănătos.
Citește și: Adevărul despre roşiile româneşti. Mâncăm sau nu tomate cu pesticide?
Combinaţia de celuloză, acid folic, magneziu şi potasiu în fasolea în păstăi micşorează riscul stopului cardiac. Mai multe AICI
Citește și: Cum să ai cei mai frumoși tuia de pe strada ta! Care este secretul unei curți ca-n reviste – FOTO
Citește și: Cum să scapi rapid și ușor de furnici. 5 trucuri simple care dau rezultate garantat