Mănânci fasole păstăi verde sau galbenă? Care este diferența și care este, de fapt, mai sănătoasă

pastai fasole verde galbena
Sursa foto: pixabay.com

Fasolea verde şi cea galbenă sunt înrudite, au un gust foarte asemănător, precum şi cantitatea de substanţe nutritive, însă este vorba de două plante diferite care fac parte din aceeaşi specie.

Culoarea galbenă a păstăilor vine de la flavonoidele (substanțe cu efecte antiinflamatoare și antioxidante) pe care le conține, iar culoarea verde – de la conținutul mare de clorofilă (care are o acțiune depurativă, antitoxică).

Citește și: Buruiana-minune pe care noi o aruncăm e folosită de străini în salate și medicamente. Iată 5 proprietăți miraculoase

100 g de fasole păstăi are doar 24 kcal. Aceasta conţină foarte multă vitamina C, provitamine A, vitamine din grupa B, vitamina E, acid folic, minerale şi celuloză

Vitaminele C, A, E precum şi zincul conţinut în ea este un foarte bun mijloc de apărare împotriva radicalilor liberi şi asigură pielii noastre un aspect tânăr şi sănătos.

Citește și: Adevărul despre roşiile româneşti. Mâncăm sau nu tomate cu pesticide?

Combinaţia de celuloză, acid folic, magneziu şi potasiu în fasolea în păstăi micşorează riscul stopului cardiac. Mai multe AICI

Citește și: Cum să ai cei mai frumoși tuia de pe strada ta! Care este secretul unei curți ca-n reviste – FOTO

Citește și: Cum să scapi rapid și ușor de furnici. 5 trucuri simple care dau rezultate garantat

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
9 + 6 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.