Inainte de Craciun, bunica mea intotdeauna punea ulei de masline in clementine, iar cand am aflat si eu secretul, am incercat imediat

lumanare in coaja de clementina

Cum se apropie Crăciunul şi iarnă începe să fie din ce în ce mai rece, ne place să stăm în fotoliu, înveliţi într-o pătură călduroasă şi band ciocolată caldă.

Ce ne bucură şi mai tare pe durata iernii sunt lumânările parfumate. Pe lângă decoraţiile şi pomul de Crăciun, detaliile sunt cele care contează.

Atunci când vine vorba de lumânări, formele şi aromele lor sunt cele care ne fac casă să pară mai călduroasă şi primitoare.

Se taie coajă portocalei pe linia mediană de jur împrejur, încercând să nu secţionezi prea tare miezul.

Cu degetul introdus sub coajă, roteşti portocală astfel încât coajă săse desprindă de pe o jumătate de miez, scrie Sanatatea.ro.

Citește și: Arunci cojile de mandarine? Iată la ce să le folosești în bucătărie


 Împingi coajă de pe jumătatea dezvelită cu degetele astfel încât să o desprinzi cât mai mult, dar să nu rupi fibrele din mijlocul portocalei. Acestea trebuie păstrate cât mai lungi pentru a le putea folosi apoi drept fitil.

Când ai obitnut o jumătate de sfera cu fitil în mijloc, umpli trei sferturi din volumul ei cu ulei de măsline, turnând uleiul încet, numai peste fitil pentru că acesta să seîmbibe bine cu ulei.

Citește și: De ce se vând clementinele cu tot cu frunze

Apoi, cu ajutorul unui aprinzător de aragaz, poziţionezi flacăra pe fitil, până când acesta se va aprinde.

Fitilul se nu va aprinde instant, pentru că este încă umed, dar în 20-30 de secunde vei obttine o lumânare cu parfum foarte puternic şi plăcut de portocală.

Lumânările astfel obţinute vor rămâne aprinse de la 6 la 8 ore! Sursa: Sanatatea.ro

Iată în acest video cum faci lumânare dintr-o clementină sau portocală:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 3 = 6

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.