De ce se pune sare în apa în care se spală rufele. Trucul pe care ai fi vrut să îl știi mai de demult!

Sursa foto: bzi.ro

Pentru rufe curate, imaculate, nu puține sunt gospodinele care s-au obișnuit să cumpere fel de fel de produse din comerț. Ce mai, ofertele din magazine sunt nenumărate, pentru toate buznarele: prafuri, geluri sau pastile – mereu ai din ce să alegi! Iar tu ești în stare să plătești oricât doar să scapi de enervantele pete care ți-au distrus hainele, lenjeria de pat sau fețele de masă! Doar că uneori parcă uităm că rezolvările pentru o mulțime de probleme care apar în gospodărie (fie ele și niște “banalele” pete pe cămașa preferată) sunt mai la îndemână decât ne-am aștepta!

În cazul de față este vorba despre banala… sare! Da, ați citit bine! Sarea este minunată pentru haine și așternuturi! Mai exact, este extrem de eficientă pentru scoaterea petelor și pentru menținerea strălucirii culorilor! În plus, albește și diminueaza efectul de îngălbenire a rufelor în timp și scoate pâna și petele de mucegai!

Citeşte şi: Cum îndepărtăm cele mai comune 12 pete. Simplu, fără apă și detergent

Sarea, rezultate excelente în cazul petelor dificile

Dacă vă confruntați cu pete dificile precum cele de sânge, sos roșu sau grăsime, cerneală, vin sau mucegai, trebuie să știți că aliatul singur din gospodărie pentru a avea rufele imaculate este sarea.

Ateție, însă! Trebuie să ții cont de faptul că sarea nu poate fi folosită pentru hainele care trebuie curățate doar la spălătorie, așa cum este menționat pe etichetă.

Articolul continuă mai jos

Sursa foto: Pixabay.com

Astfel, dacă în cazul petelor de sânge este indicat să înmuiați obiectul de vestimentație pătat într-o soluție din apă și sare timp de o oră, iar apoi să îl puneți la fiert, pe petele de sosuri ori grăsime sarea trebuie presarata imediat! Apoi, tot ce trebuie să faceți este să înmuiați materialul în apă cu oțet și amoniac și să îl spălați ca de obicei, cu detergent.

Citește și: Cum să speli prosoapele ca să fie mereu moi şi parfumate. Secretul gospodinei perfecte

Pe de altă parte, în cazul în care vă pătați hainele cu vin trebuie să aplicați imediat multă sare, după care se lasă la înmuiat pentru aproximativ o oră. După ce ați îndeplinit aceste etape, spălați hainele precum o faceți în mod obișnuit, cu detergent de rufe, în mașina de spălat.

Articolul continuă mai jos

Sursa foto: pixabay.com

O pastă din sare cu zeamă de lămâie este extrem de eficientă în cazul petelor de muceai. Aceasta se aplică pe zonele afectate de pe material, apoi se lasă la soare la uscat. Tot ce mai aveți apoi de făcut este să le puneți la spălat cu detergent obișnuit de rufe.

Aceeași metodă s-a dovedit extrem de eficientă și în cazul petelor de rugină, singura diferență este că în loc de zeamă de lămâie se poate folosit foarte bine și oțet.

Citește și: Cum scoţi petele de pe prosoapele de bucătărie cu ajutorul cuptorului cu microunde. Vor fi ca noi! 

În cazul petelor de cerneală, cel mai bine este să frecați zonele afectate cu sare fină, după care să puneți materialul la înmuiat, pentru cel puțin o noapte, în lapte. A doua zi, spălați materialul cu detergent de spălat rufe, însă cel mai indicat este să fie detergent lichid.

Sursa foto: pixabay.com

Dacă vă doriți, în schimb, ca lenjeria și prosoapele din bumbac să scape de tenta de îngălbeneală pe care au căpătat-o în timp, tot ce trebuie să faceți este să le fierbeți, iar în apă să adăugați o lingură de sare și un sfert de ceșcuță de praf de copt.

Citește și: Renunță la detergenții toxici din comerț! Iată cum prepari detergent de casă natural. E simplu, economic şi sănătos

Dacă știți și alte trucuri care pot fi puse în aplicare cu ajutorul sării nu ezitați să le împărtășiți și cu alte gospodine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


1 + = 6

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.