RETETA Ciocolata de casa e usor de facut si iese delicioasa. Ciocolata de casa era unul dintre deserturile preferate din copilărie, cu care mamele și bunicile ne răsfățau duminicile…
Nu are nevoie de prea mult timp de preparare, iar daca se adauga alune sau nuci devine cu adevarat savuroasă.
INGREDIENTE RETETA CIOCOLATA DE CASA
- 180 g zahăr
- 120 g unt
- 270 g lapte praf
- 50 g cacao
- 50 g alune de padure
- 100 ml apa
Citește și: Prăjitura asta chiar se face singură. Un dulce rapid pe care să-l încerci cu încredere
Citește și:Cum să faci cele mai bune eclere din lume, în doar câteva minute, fără…
Citește și: Salam de biscuiţi în varianta festivă. Îţi vei impresiona musafirii cu un desert tradiţional
MOD DE PREPARARE RETETA CIOCOLATA DE CASA
1. Se amesteca laptele si cacaua, dupa care se cern într-un vas.
2. Apa si zaharul se fierb pentru a obţine un sirop care se lasa pe foc 6 minute din momentul în care da în clocot. Se va obţine un sirop mai gros care se ia de pe foc si în care se pune untul si se amesteca topindu-l.
3. Siropul cu unt se toarna peste amestecul de lapte praf cu cacao, se pun si alunele marunţite puţin si se mixeaza bine.
4. Se toarna compoziţia într-o tava tapetata cu hârtie de copt, se niveleaza si se lasa la rece 4-5 ore.