Secretul celei mai fragede fripturi de porc sau de vită nu are de-a face cu ingredientele folosite şi nici cu ustensilele necesare în timpul procesului de preparare.
Există câteva detalii care ne ajută să gătim carnea pe aragaz astfel încât să ne bucurăm nu numai de un gust desăvârşit, ci şi de o textură pe măsură.
1. Pui carnea prea repede în tigaie
Nici nu s-a incalzit bine tigaia si ai pus deja carnea in ea? Ei bine, cel mai probabil carnea se va lipi si-ti va fi mai greu sa indrepti greseala.
Gandeste-te ca bucatarii profesionisti prepara carnea pe plite incinse. Procedeaza in felul urmator: pune putin ulei inainte si, cand se incinge (atentie, sa nu arda si sa iasa fum), pune carnea.
Citește și: Cum se decongelează corect carnea de pui. Greșeala pe care o fac majoritatea gospodinelor
2. Intorci carnea prea repede
Ca sa obtii o crusta delicioasa, trebuie sa lasi carnea sa stea suficient timp la temperatura constanta. Intoarce o singura data carnea. Cum iti dai seama cand e momentul? Cand prinde o crusta aurie si se desprinde usor de tigaie.
Citește și: INCREDIBIL! Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu peste o bucată de carne!…
3. Misti carnea in tigaie prea mult
E tentant sa o apesi cu o paleta sau sa o intorci pe toate partile, insa este complet inutil. Carnea trebuie sa stea linistita in tigaie ca sa se gateasca uniform si corect. Sfatul bucatarilor profesionisti este sa o pui in tigaie si sa o lasi sa stea pana o intorci pe partea cealalta, respectiv pana o scoti din tigaie.
Citește și: Cât poţi păstra carnea la congelator până să se strice
4. O gatesti la temperatura mica
Daca ai tendinta sa gatesti carnea la foc mic ca sa nu o arzi sau sa nu iti umpli bucataria cu fum, iti spunem un singur lucru: nu mai face aceasta greseala. Da focul la maxim si incinge tigaia – doar asa obtii o friptura suculenta.
Citește și: Cel mai simplu truc pentru o friptura fragedă: secretul care face carnea de porc să se topească în gură ..
5. Nu lasi friptura sa stea inainte sa o mananci
Gatitul fripturii nu se opreste in tigaie. Ca sa te bucuri de rezultate perfecte, este foarte important sa o scoti pe farfurie si sa o lasi “sa se odihneasca”. In timpul asta, carnea se relaxeaza, iar sucurile naturale se elibereaza uniform. 5. Nu lasi friptura sa stea inainte sa o mananci.
Sursa: Foodstory