Adormirea Maicii Domnului. Ce NU e bine să faci pe 15 august, de SFÂNTA MARIA. E păcat mare!

Foto: pixabay.com

Praznicul Adormirii Maicii Domnului, cea mai mare sărbătoare închinată Maicii Domnului, este sărbătorit în Biserica Ortodoxă la 15 august. Adormirea Maicii Domnului este sărbătoarea în amintirea zilei în care Fecioara Maria şi-a dat obştescul sfârşit iar informaţii despre această sărbătoare nu se găsesc în Sfintele Evanghelii, decât în tradiţia Bisericii.

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este prăznuită de ortodocşi şi catolici în fiecare an, pe data de 15 august. Ea este cunoscută în Apus sub numele de Înălţarea cu trupul la cer a Maicii Domnului. Este sărbătoarea în amintirea zilei în care Fecioara Maria şi-a dat obştescul sfârşit. Nu se ştie cu exactitate nici anul, nici ziua când „a adormit Sfânta Fecioară”.

Citește și:  De ce nu se spune „La mulţi ani” pe 15 august celor care poartă numele Sfintei Maria

 Deoarece pe data de 15 august se pomeneşte Adormirea Maicii Domnului, în această zi nu se facurări de „La mulţi ani”, ci în septembrie, pe 8.

Iată ce nu ai voie de faci pe 15 august. Tradiții și superstiții

Spalatul rufelor, chiar si cu masina de spalat, este interzis la orice mare sarbatoare. Nici Adormirea Maicii Domnului nu face exceptie. Se spune ca cine spala haine in timp ce oamenii sunt la biserica va avea parte numai de ghinioane toata viata.

Citeşte şi: Încearcă aceste 3 trucuri și scapi instant de petele de pe pereți

Nu ai voie sa te tunzi de SFÂNTA MARIA . Acest lucru este valabil atat pentru femei cat si pentru barbati. In cazul barbatilor, daca se tund si arunca parul la gunoi, risca sa cheleasca.

Ziua de 15 august este ultima in care mai poti culege plante miraculoase pentru tratarea diferitelor afectiuni.

Nu este bine sa stai cu usa inchisa pe parcursul acestei zile. Se spune ca Fecioara Maria poate intra oricand in casele crestinilor pentru a imparti harul sau divin.

Citeşte şi: A pus detergent în sacul de praf al aspiratorului! Trucul ăsta îți va schimba viața!

Chiar daca nu mai este post, ziua de 15 august trebuie respectata. Masa de Sf. Maria trebuie sa fie cat mai cumpatata, scrie dcnews.ro.

Adormirea Maicii Domnului. Obiceiuri şi tradiţii

Se spune ca in aceasta zi nu e bine sa te scalzi in rauri de munte, altfel vei fi „lovit” de soarta.

Daca ai de facut un drum important de făcut, ia cu tine cel mai bun prieten. Se spune ca in aceasta zi pot avea descarcari electrice pentru a arata supararea Fecioarei Maria fata de oamenii necredinciosi si neuniti. Plecarea la drum de unul singur arata egoism si independenta. Daca vrei sa fii protejat, desi mergi de unul singur la drum, ia cu tine o cruciulita sau un obiect sfintit si vei fi in afara oricarei primejdii.

Bătrânii satelor transilvănene cred şi în zilele noastre, că, dacă în ziua de Sfântă Mărie Mare înfloresc trandafirii, toamna va fi una lungă şi călduroasă.

Citește și: Testul pe care copiii îl rezolvă mai ușor decât adulții. Tu știi să dai răspunsul corect? 

 Tot în această zi de sărbătoare, femeile însărcinate se roagă la Maica Domnului, pentru ca aceasta să le protejeze pe toată durata sarcinii şi să le ajute să nască prunci sănătoşi.

Tradiţia nu-i uită nici pe cei care au părăsit această lume, astfel că, în Transilvania, în dimineaţa de 15 august se tămâiază mormintele.

În ziua de Sfântă Mărie, ciobanii îşi coboară turmele de oi de pe munte, semn că anotimpul călduros este pe sfârşite. Pe de altă parte, cei care aveau vii mari obişnuiau ca în această zi să tocmească pandurii care să păzească viile.

Citește și: 28 de alimente pe care să nu le ții în frigider niciodată! Scoate-le chiar acum 

De asemenea, în această zi bărbaţii îşi schimbau pălăria cu căciula iar cei care erau observaţi că purtau în continuare pălărie erau ironizaţi. Tot în această zi se organizau şi târgurile şi iarmaroacele de toamnă.

În această zi de sărbătoare este interzis dormitul pe prispă sau scăldatul în apele râurilor spurcate de cerb.  Totodată, de Sfânta Maria Mare este interzis scăldatul în ape curgătoare.

La sărbătoarea Sfintei Marii se afla cum va fi toamna ce se apropie şi se culeg flori care se pun la icoane şi care mai apoi sunt bune pentru vindecarea anumitor boli.

Citește și: Un milionar de 68 de ani a murit subit la un an după ce s-a însurat cu o fată de 21 de ani. Șocul femeii când a citit testamentul 

În Maramureş, sărbătoarea religioasă are o mare însemnătate, iar tradiţiile şi obicieurile de Sfânta Marie Mare încă se păstrează. Sunt organizate procesiuni religioase spre mănăstiri, iar la slujbele speciale participă câteva zeci de mii de oameni.

În multe sate româneşti nu se aprinde focul cu două zile înainte de această sărbătoare. Se spune că, în caz contrar, oamenii riscă să se îmbolnăvească, să le ia foc acareturile şi să ia boli care pocesc pentru cei ce mănâncă gătit la foc în aceste zile.

Înţelesurile ascunse ale rugăciunii „Tatăl Nostru”. De ce spunem „Amin”

Gospodarii vor avea recoltele blestemate şi fără roade dacă vor lucra în această zi mare, iar vitele li se vor îmbolnăvi şi gospodăria se va destrăma.

Această sărbatoare se ţine mai ales pentru sănătate, pentru căsătorie, pentru naştere uşoară şi pentru vindecări, explica jurnaliștii de la Ziua de Cluj. 

Citește și: Cea mai puternică rugăciune pe care o mamă o poate spune pentru copilul său! Citește-o în fiecare zi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


8 + 5 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.