Amazon face bani în plină pandemie. Averea fondatorului a crescut cu 24 miliarde de dolari

Blue Origin founder Jeff Bezos speaks after receiving the 2019 International Astronautical Federation (IAF) Excellence in Industry Award during the the 70th International Astronautical Congress at the Walter E. Washington Convention Center in Washington, DC on October 22, 2019. (Photo by MANDEL NGAN / AFP) (Photo by MANDEL NGAN/AFP via Getty Images)

Compania americană de comerț online, Amazon, este una dintre câștigătorii crizei provocate de coronavirus. Fondatorul companiei, Jeff Bezos, și-a majorat averea cu 24 de miliarde, scrie libertatea.ro

Pe bursa de la New York, acțiunile Amazon au crescut cu 5,3% până la 2.283 dolari pe unitate, maximumul tuturor timpurilor, scrie MarketWatch. Majorarea face ca averea lui Jeff Bezos să fi crescut cu 24 miliarde, ajungând la 138,5 miliarde de dolari.

Ca urmare a cererii mari, Amazon a angajat 175.000 de oameni în depozite și pe segmentul de curierat, acțiunile au crescut vertiginous. În urma izolării în locuințe a oamenilor, comenzile online au înregistrat creșteri uriașe. În urma acestor cereri, analiștii și-au majorat estimările privind rezultatele financiare ale Amazon. Analiștii estimează, în medie, venituri de 72,49 miliarde de dolari pe primul trimestru și venituri totale de 334,14 miliarde de dolari pe întreg anul.

Potrivit analiștilor de la compania de cercetare Cowen epidemia a dus, practic, la crearea unei situații de tipul Black Friday în luna martie și că mai mult de jumătate dintre cei care își cumpără acum alimente de pe Amazon vor să cumpere permanent în acest mod. Pe lângă faptul că este cel mai mare retailer online din lume, Amazon este și cel mai mare furnizor de servicii de cloud computing de pe planetă. Mai exact, foarte multe companii folosesc centrele sale de date pentru propriile servicii sau aplicații, așa cum este cazul Netflix, Reddit, HTC, Nokia, Pinterest, Dow Jones sau Expedia.

La polul opus, Amazon a fost intens criticat pentru condițiile de lucru din depozitele sale.

Compania și-a concediat mai mulți angajați după ce aceștia au dezvăluit problemele legate de condiții și riscul infectării cu COVID-19. Chiar și președintele Donald Trump critică des Amazon datorită contractului păgubos semnat de poșta americană cu gigantul. În fine, atât Amazon, cât și Jeff Bezos, au fost acuzați că cer subvenții de la statele americane, în contextul în care Amazon este una dintre cele mai mari și mai puternice companii din SUA, iar Bezos este cel mai bogat om din lume. Conform revistei Forbes, Bezos are o avere de 138 de miliarde de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


+ 6 = 15

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.