Acest truc te scapă de căldura insuportabilă din casă! Răcoreşti camera în câteva minute, fără aer condiţionat

cum racoresti casa pe canicula

Pentru că aceste zile sunt insuportabile, cu temperaturi caniculare greu de suportat, specialiștii te învaţă un truc în situația în care nu ai aer condiţionat instalat sau nu îl suporți, şi nu ştii ce să mai faci să răcoreşti casa.

Trucul cu care răcorești instant

Pune un ventilator mare în camera în care stai cel mai mult și așează în dreptul lui, pe un scaun înalt, un bol plin cu cuburi de gheață.

Curentul de aer se va răci de la gheață și va răcori întreaga încăpere în doar câteva minute.

Ventilatoarele se găsesc în această perioadă peste tot în magazine, iar prețurile sunt pentru toate buzunarele. Un ventilator simplu are un preț de pornire de la 50-60 de lei, iar unul performant, cu afișaj electronic, poate ajunte la sume de peste 200 de lei.

Citește și: Cum să ai răcoare acasă dacă nu ai aer condiționat. 7 sfaturi utile și extrem de eficiente

Citește și: Cum să te protejezi de caniculă. 14 sfaturi care te vor ajuta să treci mai ușor

Aerisește dimineața

Căldura de afară te oprește să deschizi și cel mai mic geam în timpul zilei, însă noaptea este momentul prefect să aerisești întreaga locuință. Deschide și ușile de la toate camerele pentru a lăsa aerul să circule peste tot.

Foarte utilă este aerisirea casei la primele ore ale dimineții, când te poți bucura de aerul proaspăt și răcoros de afară. Apoi, trage jaluzelele sau storurile. Lasă-le trase jos până seara, când soarele va apune. În acest fel, căldura nu va pătrunde atât de ușor în locuința ta.

Oprește televizorul și calculatorul

Specialiștii mai recomandă să oprești electronicele care emană căldură, precum televizorul său calculatorul.

Nu găti în timpul zilei

În perioada în care temperaturile de afară sunt foarte ridicate, este indicat, pe cât posibil, să nu gătești în timpul zilei. Flacăra de la aragaz va face să fie și mai cald, iar folosirea cuptorului pentru a găti unele preparate s-ar putea transforma într-un chin atât pentru tine cât și pentru cei dragi. Indicat ar fi să pregătești preparate culinare care nu necesită un timp de gătire îndelungat, și cel mai bine ar fi să faci asta mai spre seară.

Citește și: Se anunță valuri mortale de canicula. Jumătate din populația lumii va fi afectată

Udă balconul

Dacă atmosfera din balcon este încinsă, stropește pe jos cu apă rece și pune în dreptul ușii un cearșaf mai vechi, îmbibat în apă rece și stors bine. Când se usucă cearșaful, îl poți uda din nou.

Citește și: Top alimente de consumat când e caniculă! Cea mai potrivită legumă în zilele călduroase ale anului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


2 + 7 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.