Această țară vrea să interzică shaorma. Cum sună motivul hilar anunțat de oficiali

shaorma
Sursa foto: www.pixabay.com

O țară din Europa, Rusia, se pregătește să interzică shaorma pe motiv că shaormeriile nu mențin standardele adecvate de salubritate.

Un oficial din Moscova, Alexey Nemeryuk, a declarant pentru ziarul tabloid rus Komsomolskaya Pravda că vor curate străzile de toate shaormeriile și vor dispărea complet din capital rusă.

Un alt oficial, șeful Departamentului de comerș și servicii a spus că patronii standurilor cu shaorma au refuzat să suporte chiar și cele mai mici costuri pentru menținerea standardelor adecvate de salubrizare.

Citește și: Am trăit s-o vedem și pe asta: Drumul marcat cu cristale Swarovski

Moscoviții însă nu se lasă așa ușor fără shaorma și au lansat un protest pe Twitter, cu hashtag-ul „#ShaurmaZhivi”. În traducere, asta ar însemana „shaorma va supraviețui”.
Oficialii care vor să interzică shaorma nu au scăpat de ironiile internauților. În timp ce unii ruși au cerut un exod al shaormei către Sankt Petersburg, alțiiau glumit că își vor ascunde shaorma de poliție.

Shaorma este o mâncare preparată din felii subțiri, prăjite, de carne de pui, curcan, vită sau oaie, peste care se pun legume proaspete, legume murate și un sos special, întreaga compoziție învelindu-se într-un rulou din clătită sau foaie de pita.

Citește și: Un bărbat a mințit că e șofer de camion pentru a sta departe de soție

Shaorma este unul dintre cele mai vândute produse tip-fast food în aproape toate țările. De exemplu, anul trecut, șaorma era sortimentul culinar cel mai căutat în București, în timpul nopții.

Popularizarea shaormei în întreaga lume a dus la adaptări ale reţetei după gusturile localnicilor. Astfel, în România are succes shaorma cu de toate, iar printre ingredientele se numără maioneza, cartofii prăjiţi, ardeiul iute, uneori chiar ketchup, în loc de tradiţionalul sos de roşii condimentat. De asemenea, românii consumă foarte multă shaorma sau kebab cu piept de pui, în timp ce în Germania sau în Austria se preferă pulpa de pui, la fel şi în Turcia.
Şi românii sunt mari mâncători de shaorma, cu 220.000 de bucăţi vândute zilnic, 25.000 dintre ele numai în Bucureşti. Anual, în România, se vinde kebab in valoare de 200 de milioane de euro, conform statisticilor. La vecinii unguri, kebabul a fost adoptat sub denumirea de gyros, ruşii o numesc shaurma sau shawerma, bulgarii îi spun dyuner, în vreme ce spaniolii au botezat-o chawarma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


4 + 2 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.