12 trucuri pentru bucătărie de la gospodine pricepute! Pe al treilea sigur nu îl știai

trucuuri in gospodarie
Sursa foto: danandronic.net

Chiar și cele mai pricepute gospodine vor avea ceva de învățat din aceste sfaturi! Mereu există trucuri pe care nu le cunoști, dar care te pot ajuta și îți pot face treaba mai ușoară! Iată câteva trucuri de la gospodine adunate şi înapoi la lume date.

1. Tartă cu mere aromate. Pentru a spori savoarea unei tarte cu mere, adaugă peste fructe puţin ghimbir înainte de a le pune în aluat.

2. Economiseşte untul. Vei avea nevoie de o cantitate mult mai mică de unt pentru uns tava de prăjitură sau tartă, dacă o vei băga pentru câteva secunde în cuptorul cald, înainte de operaţiune.

3. Fierbe oul crăpat fără să curgă. Dacă oul este crăpat, înainte de a-l pune la fiert, înveleşte-l în folie de aluminiu. Nu va mai curge în apă.

4. Vinete fără gust amar. Pentru a elimina gustul amar al vinetelor, taie-le felii şi presară-le cu sare. Lasă-le aşa 15 minute şi apoi găteşte-le.

cea mai buna salata de vinete cum se coc vinetele

5. Taie ceapa fără lacrimi. Înainte de a tăia ceapa, pune-o în suc de lămâie. Acesta va neutraliza sulful, care produce lacrimi.

6. Cafea superaromată. Pune 2-3 bucăţi de ciocolată sau o linguriţă de cacao peste cafeaua din filtru. Va avea o savoare deosebită.

7. Omletă pufoasă. Înainte de a bate ouăle pentru omletă, adaugă-le puţină apă minerală. Omleta se va face mai repede, va fi mai gustoasă şi mai pufoasă.

8. Cartofi prăjiţi crocanţi. Ţine cartofii curăţaţi şi tăiaţi 2-3 minute în apă rece ca gheaţa, apoi usucă- i bine şi pune-i la prăjit. Vor avea o crustă crocantă delicioasă.

9. Busuioc proaspăt. Se ştie că frunzele de busuioc pălesc foarte repede. Pune-le într-un pahar cu apă şi zahăr şi îşi vor recăpăta prospeţimea.

10. Nu arunca merele încreţite. Le-ai lăsat cam mult în fructieră şi s-au veştejit? Nu le arunca! Scoate-le cotorul şi taie-le rondele, apoi înşiră-le pe o sfoară şi lasă-le la uscat. Vei avea nişte poame foarte bune.

11. Înlătură surplusul de sare. Dacă ţi-a ieşit mâncarea prea sărată, adaugă o felie de cartof crud. Acesta va absorbi surplusul de sare, scrie libertatea.ro. 

12. Orez care nu se lipeşte. Dacă vrei ca pilaful tău să nu aibă boabele lipite, adaugă o felie de lămâie la fiert. Îi va spori şi savoarea şi va împiedica boabele de orez să se lipească.

Dacă știi și tu alte trucuri din bucătărie care merită împărtășite cu alte gospodine nu ezita să le scrii la comentarii!

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Solve : *
11 + 14 =


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.