Vulcan de ciocolata. Reteta cea mai căutată în România, ușor de făcut acasă!

vulcan de ciocolata reteta
Foto: a1.ro

Vulcan de ciocolata este cea mai apreciată prăjitură în România în ultimii ani. Vulcanul este în aparență un chec simplu, dar atunci când îl tai din el curge un val irezistibil de ciocolată.

Landia.ro îți prezintă reteta usoara pentru Vulcan de ciocolată delicios:

Ingrediente necesare pentru Vulcan de ciocolata:

  • 250 grame ciocolată neagră
  • 200 grame unt
  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 4 linguri faină
  • 1 lingură cremă de whisky
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • sare

 

Citește și: Ciocolata de casă gata în doar zece minute. Vei renunța să mai cumperi ciocolată din magazine

Citește și: CIOCOLATINA. Rețeta pentru un desert senzațional gata în 15 minute

Mod de preparare Vulcan de ciocolata:

Pasul 1: Pregătim formele de copt, pe care le ungem inoform cu unt și le tapetăm cu făină. Preîncălzim cuptorul la 200 de grade.

Pasul 2: Topim la foc mic ciocolata împreună cu untul.

Pasul 3: Separat batem ouăle împreună cu zahărul și cu puțină sare.

Pasul 4: Ajutați de un tel, adăugam ouăle bătute cu zahărul peste crema de ciocolată și amestecăm bine. Apoi punem făină și omogenizăm. Când e bine omogenizat, adăugăm crema de whisky și extractul de vanilie.

Pasul 5: Turnăm compozitia în formele pregătite și le introducem în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, unde le lăsam 12-13 minute.

Pasul 6: După ce le scoatem de la cuptor, le lăsăm două minute la odihnit, după care le pudrăm cu puțin zahăr praf.

Pasul 7: Le ornăm cu zmeură și le servim lângă 2 globuri de înghețată.

Poftă bună!

Îți recomandăm și:

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.