Un truc util în bucătărie: Ce trebuie să pui în apa în care fierbi ouă pentru a nu se sparge coaja

cum se fierb ouale corect

Se știe că nouă, femeilor, ne place să gătim ușor și rapid, iar rezultatul să fie pe placul întregii familii. Astăzi îți prezentăm un truc pe care poți să îl pui în aplicare atunci când vrei să fierbi tare ouăle.

Se pare că adăugarea de sare în apa în care vrei să fierbi ouă este extrem de eficientă! Iar motivul este, pe cât de simplu, pe atât de util: sarea din apă va împiedica crăparea cojii ouălor.

Citește și: Cum să scapi rapid și ușor de furnici. 5 trucuri simple care dau rezultate garantat

Un ou care crapă în apă fierbinte poate provoca apariția unor fragmente solide de albuș de ou. Însă în situația în care în apă a fost adăugată sare, aceasta nu face altceva decât să ajute la o coagulare mai rapidă a oului.

Așa că, data viitoare când veți fierbe ouă totul va fi mai ușor, și nu veți mai sta ca pe ace, de teamă că se vor sparge.

Citește și: Cum sa ai trandafiri infloriti toata vara în gradina. 5 trucuri pentru flori superbe

Totuși, nu uitați că, pentru o gătire perfectă, ouăle trebuie puse la fiert reci, direct din frigider. Iar pentru o decojire facilă, după fierbere puneți-le în apă rece și apucați-vă de treabă abia după ce s-au răcit. Interesant, nu-i așa?

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.