Cum scapi de mirosul de prăjeală din casă. Trucul simplu și eficient

Peste prajit
Sursa foto: http://wwwsimona-susu.blogspot.com

Orice gospodină ştie cât de greu iese mirosul de prăjeală din haine și păr, dar mai ales din casă.

Dacă tocmai ai prăjit şniţele, chiftele sau cartofi prăjiţi cu șuncă, ori chiar pește, ştii ce greu scapi de miros. Chiar dacă faci curățenie pe îndelete mirosul se încăpățânează să persiste!

Îți prezentăm azi trucul simplu cu ajutorul căruia scapi rapid de mirosul de prăjeală din casă:

  • După ce ai terminat de preparat mâncarea, pune la fiert o oală de apă în care torni oţet alimentar.
  • Lasă să fiarbă până ce aburii umplu toată bucătăria, apoi aeriseşte.
  • Dacă nu s-a dus tot mirosul de prăjeală, înmoaie un prosop de bucătărie în oţet, flutură cârpa prin toată camera şi apoi deschide geamul.

Condimente care combat mirosul de prăjeală

  • Mirosul de chiftele este încăpăţânat, iar dacă ai prăjit peşte, nu ai nicio şansă să scapi de el până vin invitaţii.
  • Pune la fiert într-un vas cu apă câteva condimente cu arome puternice, cum ar fi coajă de lămâie sau portocală, scorţişoară, cuişoare şi ghimbir.
  • Lasă bucătăria să se umple de mirosurile sărbătorilor de iarnă şi nici nu o să observi că prăjeala s-a evaporat, potrivit Unica.ro.

Iată si alte trucuri care te vor ajuta pe viitor:  

1. Pune in uleiul inca rece cateva feliute de mar; acestea te vor ajuta sa previi mirosul de prajeala care de obicei se raspandeste in toata casa si in acelasi timp iti arata si cand uleiul este suficient de bine incins.

2. Daca vrei sa prepari o prajeala de peste, pune la fiert apa cu otet intr-un recipient aflat langa tigaia in care prajesti pestele.

3. Pentru acele persoane care nu sufera mirosul de otet, pot folosi in loc cuisoarele. Vaporii acestia aromati vor indeparta mirosul de prajeala.

4. Stoarce in uleiul de prajit jumatate de lamaie si amesteca apoi. Va da o aroma placuta preparatului tau si in acelasi timp va elimina mirosul de prajeala nedorit.

5. O alta tehnica de indepartarea a mirosului neplacut care se degaja atunci cand prajim este sa punem patrunjel in prajeala. Apoi, ca sa indepartezi tot miroul, dupa ce ai terminat de prajit, pune la fiert un vas cu apa in care ai pus cuisoare. Sursa: Garbo.ro

CITEȘTE ȘI: Leguma care „mănâncă“ zahăr. E duşmanul de temut al diabetului

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește comunitatea Landia pe Facebook. Like!

Loading...
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.