Lacul din România care deţine 3 recorduri mondiale. Deţine proprietăţi unice în întreaga Europă – GALERIE FOTO

lacul-ursu sovata
Sursa foto: realitatea.net

Lacul Ursu din stațiunea Sovata, judetul Mureș, este unul dintre cele mai frumoase lacuri din țara noastră. Paradisul balnear, înscris în lista monumentelor naturale ale României, atrage anual turiști din toate colțurile lumii pentru beneficii curative extraordinare. Aici, zeci de cupluri își găsesc anual leac împotriva infertilității. Totul într-un peisaj de o frumusețe aparte.

Însă cel mai mare lac sărac din Europa deține și trei recorduri mondiale! Mai exact, Lacul Ursu este singurul lac natural din lume despre care se cunoaște data la care s-a format, este singurul lac cu apă sărată din lume care este înconjurt de vegetație bogată, și în plus, este și cel mai mare lac helioterm din lume.

sovata lacul ursu
Sursa foto: vilasilvia.ro

De unde numele de Lacul Ursu

Lacul Ursu s-a format în 27 mai 1875, în urma unei prăbușiri de teren. Astfel s-a creat o formațiune geologică de natură carsto-salină. Iar numele de „ursu” vine de la faptul că forma sa seamănă că o piele de urs întinsă.

Landia.ro îți mai recomandă: 

Apa lacului sărat deține proprietăți unice în intreaga Europă și este recomandată tratarea diferitelor afecțiuni reumatice, endocrinologice sau cardiovasculare. Iar nămolul care se formează pe fundul lacului este și el folosit în diverse tratamente, inclusive împotriva infertilității.

De ce să mergi la Sovata

Stațiunea Sovata este un loc ideal pentru cei care caută liniște într-o atmosfertă prietenoasă. În plus, aici se găseșete leac pentru sporirea fertilității femeilor, dar se pot face tratamente și pentru afectiuni reumatice articulare inflamatorii, posttraumatice, neurologice, cardiovasculare, disfunctiile si insuficientele endocrine, boli ale aparatului urinar sau boli metabolice.

Situată la poalele Munţilor Ghiurghiului, stațiunea este înconjurată de dealuri împădurite. Iar localizarea și peisajul o transform într-un loc deosebit care se poate vizita în orice sezon.

Dacă ajungeți în această zonă nu ratați obiectivele turistice din apropiere: Lacul Roșu, Salina Praid, comuna Corund  (unul din centrele olăritului popular din Transilvania), Muntele de sare, Cheile Bicazului ori Lacul Sfânta Ana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


5 + 7 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.